Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A mai kamaszok, fiatal felnőtt...

A mai kamaszok, fiatal felnőttek miért ilyen motiválatlanok, lusták?

Figyelt kérdés
20 évesen lettem fodrász, 25 évesen mestervizsgáztam, közben folyamatosan versenyekre is jártam, mellette dolgoztam. 25 évesen nyitottam a szépségszalonomat is, azóta folyamatosan képzek (fodrász és kozmetikus)tanulókat. Hozzám csak úgy lehet bekerülni, ha valaki érettségizett és legalább jó eredményeket produkál az iskolában is. Mindig voltak olyanok akik félvállról vették a dolgokat, de volt motivációjuk, odafigyeltek, érdekelte őket az általuk kiválasztott szakma. Az utóbbi 5 év viszont borzalom, egyszerűen nem akarnak semmit csinálni, nem érdekli őket semmi, flegmák, pökhendi stílusuk van, csak az öltözőben nyomkodják a mobilt és kész. Több ismerősöm, akik szintén foglalkoznak tanulókkal ugyanazt mondták, legyen fodrász, kozmetikus, asztalos, akár szerelő, mind sz@rnak bele a tanulásba. Miért van ez?
2024. febr. 23. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Talán mert azt látják, hogy ebben a világban nem az gazdagszik meg, aki szorgalmasan dolgozik, hanem akinek jó politikai kapcsolatai vannak.
2024. febr. 23. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
Vagy jó nézettsége a tiktokon, sokakat érdekel a nulla produktuma, amit jó hangosan beleböfög-röhög a kamerába.
2024. febr. 23. 13:44
 3/6 anonim ***** válasza:
17%
Gen Z, mutogatás másokra, önerőből nem lehetsz sikeres, itt a világvége leszarom stb.
2024. febr. 23. 14:21
 4/6 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
13%

Szerintem a kötelező iskolai oktatás ezeknél a fiataloknál már elérte azt a mélypontot, ahol már a kamaszok jelentős része -30-40 % a - nem tud írni olvasni. Nem viccelek.

Analfabétaként pedig nem is hiszi el magáról, hogy sikeres lehet.

Ezért nem is törekszik.

Szerintem ez már a második generációs analfabéták generációja.

Lehet, hogy ezeknek a kamaszoknak már a szülei is félanalfabéták voltak ?

Azért jelentkezik most ez a probléma ilyen erősen ?

2024. febr. 23. 15:34
 5/6 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%

Már az ókori görögök is lustának gondolták a fiatalokat. :)

„A fiatalok gőgösek, mert még nem törte meg őket az élet. Azt hiszik, mindent tudnak, és ebben mindig nagyon biztosak” (Arisztotelész)

„A fiatalemberek, akiknek még nem serkedt ki a szakálluk, képtelenek az előrelátásra, elpazarolják a pénzüket Szüleink rosszabbak voltak, mint nagyszüleink, mi pedig magunknál is gyengébb gyermekeinknek adjuk tovább a világot.” (Horatius)

2024. febr. 23. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szakmat altalaban a lustak valasztanak, ezert talalkozol veluk fodrasz oktatokent.

A szorgalmasak nagy resze egyetemre megy.

Ritka az akit erdekel is a valaszott szakma es abban akar elhelyezkedni. En festokent vegeztem es ma is festokent dolgozok de szerintem az osztalybol max 5en festenek.

2024. febr. 24. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!