Mire használják a vizes flakon a wc-ben?
Az elmúlt hónapban Szombathelyre költöztem, sikerült kivettem egy szobát. Alapvetően ennek is örültem, gondoltam később majd nézek valami albérletet, egyelőre meg elvagyok ezzel is. A hely, ahol lakom több szintes és az alsón vagyok. Hatan lakunk itt, ebből négyen Kazahsztáni származásúak. Nagyjából tudnak angolul, itt dolgoznak.
Többször is észrevettem, hogy a wc mellett van valami rossz falkon, aminek az alján van valamennyi víz. Irtózatosan büdös, és ocsmány. Éppen takarítani készültem, amikor a fürdőnél jártam és útközben jött az kazah srác. Kérdeztem is tőle, hogy ezt kidobhatom, és mondta hogy nem, mert nekik ez elég fontos. Nem igazán értem mire kell az nekik. Próbáltam utána nézni, de nem találtam róla semmit.
valaki WC-re megy, ajánlatos az alábbiakat figyelembe venni:
– Ne legyen nála olyasmi, amin Allah neve említve van, csak ha attól fél, hogy elveszti.
– A WC-be bal lábával lépjen be és mondja:
(Biszmillah. Allahummá inni a’udzu biká min al-khobsz wa al-khabáisz). Biszmillah. Ó, Allah, menedéket keresek nálad a sátántól és a sátánnőktől. (al-Buhári, Muszlim)
– Ne beszéljen.
– Tisztítsa meg magát – lehetőleg vízzel – a vizelés vagy a székelés után, ez kötelező(17).
– Ehhez ne használja a jobb kezét, és utána mosson kezet.
3-as:
Azt a vizet valószínűleg a rituális mosakodáshoz vitték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!