Katonák előtt civilként illik tisztelegni?
Figyelt kérdés
Az egyik általam gyakran járt környéken van egy toborzó iroda (vagy valami ahhoz hasonló lehet, pontosan sajnos nem tudom) emiatt sok katona jár arrafelé. Sokszor felmerül bennem a kérdés, hogy illik-e tisztelegni(?) Ha mondjuk meglátom őket akár autóval az utcán. Ti mit tudtok/gondoltok?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
2023. jún. 26. 19:51
1/10 anonim válasza:
Csak fegyveres testületek tagjai tisztelegnek.
2/10 47. válasza:
Sapka nélkül eleve nem tisztelgünk.
3/10 anonim válasza:
"Sapka nélkül eleve nem tisztelgünk."
Ez már nem így van. (gondolom, némely külföldi mintára.) Nem mindenhol értenék a fővetést.
4/10 anonim válasza:
Szerintem nem.
A tisztelgés egy katonai szabály vagy etikett vagy tudomisén.
Ha te nem vagy katona akkor szerintem nem illik.
5/10 anonim válasza:
6/10 Kései Sirató válasza:
Civilek nem tisztelegnek.
7/10 anonim válasza:
Civilként megadom a tiszteletet, ha úgy adódik, de nem tisztelgek - civiltől az inkább röhejes lenne.
8/10 anonim válasza:
Civilként egyáltalán miért kell a katonákkal foglalkoznom? Ha ismerem őket, természetesen (vissza)köszönök, ugyanúgy mint egy másik civilnek, de egyébként semmi dolgom velük.
9/10 anonim válasza:
Mivel nem vagyok katona, nem tisztelgek nekik.
10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! <3
2023. szept. 30. 10:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!