Mióta szokás a Lidl-ben borravalót adni a pénztárosnak?
A múltkor a Lidl-ben megkérdezte a pénztáros, hogy kérem-e a visszajárót. Kicsit furcsállottam, mert 4560 Ft.-ot fizettem és ötezrest adtam. Mikor mondtam hogy persze, húzta a szája szélét és sértődötten úgy vágta oda elém a pénzt. Én nem tudtam, hogy mostanában már üzletben is szokás borravalót adni, étteremben néha adok, de az önkiszolgálóban ott sem szokás.
Mióta lett divat, hogy a boltban is adni illik már borravalót?
Soha.
Lehet egy ilyen renegát elem volt aki a saját zsebére próbált gyűjtögetni, a kirúgás kockázatával játszva.
Lehet, hogy fáradt volt az eladó, lehet hogy az eset meg sem történt...
Borravalót nem gyűjthet, de valamikor otthagynak visszajárót. Pl. az 5 Ft-ost egyre gyakrabban.
Egyébként meg az önkiszolgálókban gyakran felejtenek benne x ezer Ft-ot.
Az biztos, hogy még az Aldi, Lidl pénztárosok között és jó pár szerényebb képességű, flegma versenyző, te is kifoghattál ilyet, életemben nem hallottam még olyat, hogy egy pénztáros elrakja a visszajárót, mert borravaló.
Mondjuk mostanában az Aldiban a blokk odaadásával vannak gondjaik, az egyiknek szólnom is kellett, hogy megkaphatnám-e. Nem épp agysebészek.
Nem szokas. Van olyan hely ahol nem fogadhatjak el mert nem lesz pontos a kassza a muszak vegen. Dolgoztam benzinkuton ahol a kasszas borravaloja ment a fonoknek.
Kisebb boltoknal lehet megengedi a fonok hogy a kasszas megtartsa a borravalot de ez alkalmankent 20-50 forint, szoval nem sok penz jon ossze. Hallottam olyanrol ahol a kasszas(ok) a dolgozok reszere tarthatjak meg a borravalot es mikor osszegyulik egy nagyobb osszeg, akkor elmennek kozosen vacsorazni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!