Én tudom rosszul a dolgokat?
Mostanában újra elkezdtem randizni és 10-ből 1x van, hogy a lány nyújtja a kezét bemutatkozásnál (köszönni én köszönök először) és totál kínos szitukba futok bele ilyenkor.
Rosszul tudom, nem a nőknek kell kezet nyújtaniuk először, amikor két idegen találkozik? Kortól függetlenül.
8-as: Na ez a másik amit mindig igyekszem figyelni, főleg akkor láttam néha zavart, hogy én mentem be előre, viszont a széket kihúztam és a kabátot is lesegítettem róla. Volt aki ilyenkor felhúzta a szemöldökét, biztos azt hitte, hogy "na a barom elém vágott, most meg próbál kompenzálni". :D
Illetve pici pontosítás, de én úgy tudom az az etikett, hogyha új helyre megy a pár, csak akkor megy előre a férfi (étterembe, bárba), de ha már ismert a hely, akkor nem udvariatlanság előre engedni a hölgyeket.
De mondjuk a régi kapcsolatomban a kedvenc éttermünkben is mindig én mentem előre, mert az ajtóban álldogáló pincérnek a foglalást hadd én mondjam már. :) Mert azt meg a tupamaró pincérek közül nem tudja mindenki kivárni, hogy a férfi megérkezzen és egyből a hölgyeket kérdezik, hogy "volt foglalás?".
Ha a nőnek! nem ismert a hely, akkor engeded előre. Ennek eredete, hogy ha esetleg meg kell védeni attól, ami bent várja.
Kabát felvételkor pedig először te veszed fel a kabátot, utána, adod rá a nőre: ne melegedjen rá a kabát, amíg még bent vagytok.
Ha ezek közül valamelyikre megsértődik, mert nem ismeri, akkor lehet felejtős a "hölgy".
"Ha a nőnek! nem ismert a hely, akkor engeded előre. Ennek eredete, hogy ha esetleg meg kell védeni attól, ami bent várja."
És hogy véded meg, ha beengedted őt az oroszlánbarlagba, te meg csak mögötte lépdelsz? :D
Pont ezért nem illik előre engedni, ha nem ismeri a helyet. Meg azért sem, hogy ne kelljen ott bénáznia, hogy vajon merrefelé kell fordulni, mit hol talál, stb. A férfi megy előre, főleg, ha a nő nem ismeri a helyet, ő meg igen, hogy mutassa az utat, irányítsa az eseményeket, hogy ne a nő kerüljön kellemetlen helyzetbe, ne neki kelljen megoldani, ha pl. nincs szabad asztal, pedig foglaltak, csak valami félreértés adódott, stb.
Háromféle ember van.
1. aki azt sem tudja, hogy van szabály.
2. aki tudja és mindig azt alkalmazza, felháborodik, akik másképp viselkedik.
3. aki tudja, hogy az adott szituációban mi a legmegfelelőbb, függően a helytől, személyektől és még néhány más dologtól.
Nos ez a három féle ember soha nem fog megegyezni. Hacsak a 3. rá nem hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!