Májusfa állításnál mikre kell pontosan figyelni?
Amit eddig úgy gondolom, hogy helyesen tudok.: Nyírfából van, minden szír szarral kell díszíteni, amit nem tudom mik pontosan és az a legegyszerűbb ha az erdőből lopjuk :D És persze május 1. hajnalba kell csinálnunk, hogy reggelre lássa meg.
Hogyan oldjuk meg, hogy stabilan álljon? Legális úton belehetne szerezni amúgy:D?
Nem mindent tudsz jól.
A fafaj nincs megszabva, csak lehetőleg levelesnek kell lenni. Hevesben (meg az ország legnagyobb részén) pl. nem elterjedt a nyírfa, én még eddig szinte kizárólag csak nyárfát láttam. Az május elsején már elég leveles szokott lenni, a nagy levelek miatt elég feltűnő, hogy leveles.
A színes szalagok a legfontosabbak, minden más opcionális, helyenként másként szokás.
A törzsét hozzá kell kötni kapuoszlophoz, vagy kerítésoszlophoz, vagy egyébhez. (Ha nem lehet tőle kinyitni a kiskaput, az a legjobb, felhívja magára a figyelmet. :) Nyilván 1.-re virradó éjszaka kell csinálni, hogy tényleg májusra essen a meglepetés.
Legálisan csak úgy lehet szerezni fát, ha a te telkedről van, vagy fatulajdonos ismerősödtől kérsz engedélyt a kivágására v. ág levágására. (Mo-on minden cm2-nek tulajdonosa van, még a legelhagyatottabb helyeken is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!