Elhagyott tárgy felporszívózása a hotelben?
A múlt héten egy szállodában szálltunk meg. A 6 éves fiam is ott volt, és hozta a játékjait is. Volt köztük néhány Lego figura is. Két nappal azután, hogy hazaértünk, észrevettük, hogy a figurákat a szállodai szobában hagyta. Miután felhívtuk a szálloda vezetőségét, beszéltünk a takarítónővel, aki takarítás közben a porszívóval beszippantotta az összes legot. A vezetőség azt mondta, hogy nem áll módukban a porszívóban keresni néhány legót, és a mi hibánk, hogy elhagytuk a figurákat.
A szálloda megteheti ezt? Vagy van esélyünk visszaszerezni a legokat?
A szálloda megteheti ezt?
Mármint azt, hogy a földön széthányt szirszarokat összeseprik és kiqúrják a szemétbe? Asszem pont ez a takarítónő dolga.
Vagy van esélyünk visszaszerezni a legokat?
A városi szeméttelepen van a legód, bár mélyre kell majd ásnod.
Egy takarítónő egy hotelszobát szerintem kb. 10-15 perc alatt rendre rak… Emellett neki nincs ideje legokat szedegetni és a portára leadni egyesével, hogy ebbe a szobába találta és stb.
Amúgy meg szerintem gondold bele magad a takarítónő helyébe… Nap mint nap talál valami hasonlót és már marhára unalmas lenne, ha mindent levinne a portára. Te inkább leadtad volna a portára, minthogy egy fél másodperces mozdulattal felszippantottad a porszívóval?
Természetesen, egy takarítónő pont ezt várja, hogy tudjon valami újat felszippantani a porszívójával, és képzeld el az arcát amikor kinyitja a szobaajtót majd meglátja, hogy tele van a föld elhagyott legóval… Na ilyenkor olyan gyorsan bedugja a porszívót, amilyen gyorsan csak tudja majd azonnal a legók fele irányítja a csövet. Természetesen a legók csak siklanak végig a csövön és ütik a takarítónő kezét, ahogy mennek keresztül a csövön és a takarítónő másodpercről másodpercre nyugodtabb lesz… Amikor már csak pár szem legó marad hátra a földön, a porszívófejet leveszi és a sima csővel kíméletlenül egyesével beszippantja és csak ennyit hall, hogy “schluk-schlukkk-schluk”. Amikor már egy legó sincs a földön a porszívójára büszke, hogy milyen munkát végzett. Ezután megy a következő szobába, ahol újra megeteti a porszívóját kis zoknival és így tovább. Amikor már a porszívója nem szív bivaly erősen elmegy és kicseréli a porzsákot. Persze mondanom sem kell, hogy mielőtt beledobná a kukába jól megrázza hallván a legók csörömpölő hangjait, majd egy határozott mozdulattal beleejti a kukába, hogy a kíméletlen kukásautó eljutassa a legókat a szeméttelepre…
Basszus, szerinted ezért csinálja, véletlenül sem azért, hogy egy darab szemét se legyen a szobába?
Jól emlékeztem, hogy van ilyen kérdés, csak nem találtam meg egyhamar :D
Veszélyesek ezek a takarítónők, de úgy látom főleg, ha porszívóval játszanak. Nekem ezen a hétvégen beszippantották a hófehér Puma zoknim, majd később amikor már visszaértünk kopogott az ajtón a takarítónő, hogy sajnos beszippantotta a zoknimat a porszívóval és visszahozta nekem. Természetesen a zokni már nem olyan állapotba volt, hogy újra felvettem volna, de emlékeztem erre a kérdésre és a takarítónőbe láttam a jó szándékot és, hogy szégyelli magát, ezért persze elfogadtam és mondtam neki, hogy semmi baj nem történt.
Úgyhogy ne ítéljétek el a takarítónőket, vannak még jófejek, hibázni pedig bárki hibázhat főleg, hogy nem gyenge porszívót használnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!