Mik az illemszabályok, ha két nő megy együtt étterembe?
Figyelt kérdés
Étterembe megyek egy nő ismerősömmel, és arra vagyok kíváncsi, hogy az illemszabályok ez esetben hogy módosulnak: pl az étterembe ki lép be először.
Én hívtam meg, én fogok fizetni. Ő orvos, én a páciense vagyok. Nagyjából egy korosztály vagyunk, baráti a kapcsolatunk.
2023. márc. 23. 18:46
11/12 anonim válasza:
Szerintem nincsen erre szabály. Általában csak akkor van, ha férfi-nő találkozás történik. És akkor is CSAK olyan szabályok vannak, amit a férfinak KELL teljesítenie a NŐ FELÉ. Sajnos. Illemszabály gyakorlatilag kb mindig azt jelenti, hogy a férfi valamennyire alárendelt, a nő istenség. A Férfi legyen ilyen-olyan-amolyan, a nő legyen nő, ennyi. A Férfinak kötelességei vannak, a nőnek jogai. Nagyjából ez a lényeg. Elvileg.
Tehát nő-nő között nincs semmi szabály.
12/12 anonim válasza:
De van, mégpedig az idős nő /fiatal nő és magasabb rangú nő viszonylatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!