Temetésre fehér kabátban menni?
A mi családunkban nem illetlenség, mert mi nem adunk ilyen külsőségekre. Sajnos több temetés is volt mostanában; mindenki jött, amiben akart.
Szóval attól függ, a többi jelenlévő milyen.
Én is kérnék kölcsön valakitől.
Nem gondolom egyébként illetlenségnek. Senkitől sem várható el, főleg, ha nem önálló, nem keres megfelelően, hogy mindenféle télikabátja legyen.
De sajnos tuti lesz majd olyan, aki megszól.
Szerintem nyugodtan lehet fehér kabátban menni. Rikító színűben már túlzás lenne, de egyébként ha részt vesznek gyerekek a temetésen, ők szoktak olyanban is, hiszen általában nincs külön ünneplő kabátjuk, mert hamar kinőnék, a hétköznapokban meg színeset hordanak. De pl. nekem is a meleg télikabátom egy szürke szövetkabát. Nagy hidegben én is abban mentem temetésre, hozzá fekete kesztyűt, fekete sálat vettem fel, meg a fekete nadrágom, cipőm is látszott.
Már csak azért sem látom problémásnak a fehéret, mert az alap illendő temetői viseletben is van fehér: az ing (az ugyanis egy tévhit, hogy a fekete ing gyászruha lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!