Temetésre illik fehér blúzba és fekete szoknyába/nadrágba menni, vagy inkább a felső is legyen fekete?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy csak a gyerekeket, vagy a fiatalokat szokták fekete fehérbe öltöztetni. 20 éves vagyok, teljesen feketébe menjek inkább?2016. jún. 15. 11:32
1/7 anonim válasza:
jó a fekete-fehér / de most hűvös van, a fehér blúz fölé is fekete lenne jó
3/7 anonim válasza:
HA tudsz, akkor vegyel fel tiszta feketét, az joban illik, ha nincs fekete felsöd, akkor lehet fehér is.
4/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen kapcsolatban voltál vele. Hivatalosan csak a szűk család hord feketét a temetésen, a többieknek sötét ruhában, vagy ahogy te tervezed, fekete-fehérben illik megjelenni, más kérdés, hogy gyakran biztos ami biztos alapon olyanok is mennek tiszta feketében, akik nem családtagok. Úgyhogy hacsak nem nagyon közeli rokonról van szó, megfelelő leszel így.
5/7 anonim válasza:
Ha nem túl közeli temetésére mész, akkor igen, illik.
De ha szülő/nagyszülő/testvér halt meg, akkor inkább csupa feketében szokás.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem rokonnak lesz, szóval szerintem fehér blúz lesz és még rá valamilyen fekete felső.
2016. jún. 15. 15:01
7/7 anonim válasza:
A fehér felső is elfogadott temetésre. Én amikor a nagymamám temettük, fekete szoknya, fekete harisnyával volt rajtam de fehér blúzt viseltem. Amikor a barátom apukáját temettük tavaly nyáron akkor totál feketében voltam, fekete egybe ruha, fekete harisnyával, a barátom testvérei, a bátyja fekete zakó, nadrág, fekete nyakkendő, de fekete ingbe volt. A barátomnak az inge is fekete volt.
Két hete voltam egy régi osztálytársam temetésén, ott az emberek többségén fehér felső volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!