Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Temetésre illik fehér blúzba...

Temetésre illik fehér blúzba és fekete szoknyába/nadrágba menni, vagy inkább a felső is legyen fekete?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy csak a gyerekeket, vagy a fiatalokat szokták fekete fehérbe öltöztetni. 20 éves vagyok, teljesen feketébe menjek inkább?
2016. jún. 15. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
jó a fekete-fehér / de most hűvös van, a fehér blúz fölé is fekete lenne jó
2016. jún. 15. 11:42
 2/7 anonim ***** válasza:
igen jó
2016. jún. 15. 11:50
 3/7 anonim ***** válasza:
HA tudsz, akkor vegyel fel tiszta feketét, az joban illik, ha nincs fekete felsöd, akkor lehet fehér is.
2016. jún. 15. 11:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen kapcsolatban voltál vele. Hivatalosan csak a szűk család hord feketét a temetésen, a többieknek sötét ruhában, vagy ahogy te tervezed, fekete-fehérben illik megjelenni, más kérdés, hogy gyakran biztos ami biztos alapon olyanok is mennek tiszta feketében, akik nem családtagok. Úgyhogy hacsak nem nagyon közeli rokonról van szó, megfelelő leszel így.
2016. jún. 15. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem túl közeli temetésére mész, akkor igen, illik.

De ha szülő/nagyszülő/testvér halt meg, akkor inkább csupa feketében szokás.

2016. jún. 15. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem rokonnak lesz, szóval szerintem fehér blúz lesz és még rá valamilyen fekete felső.
2016. jún. 15. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:

A fehér felső is elfogadott temetésre. Én amikor a nagymamám temettük, fekete szoknya, fekete harisnyával volt rajtam de fehér blúzt viseltem. Amikor a barátom apukáját temettük tavaly nyáron akkor totál feketében voltam, fekete egybe ruha, fekete harisnyával, a barátom testvérei, a bátyja fekete zakó, nadrág, fekete nyakkendő, de fekete ingbe volt. A barátomnak az inge is fekete volt.

Két hete voltam egy régi osztálytársam temetésén, ott az emberek többségén fehér felső volt.

2016. jún. 16. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!