Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek már 3 nappal előtte köszöntik egymást?

Figyelt kérdés
Gondolom itt a karácsonyra meg az új évre. Ma még csak 30-a van, de már 5-en üzentek nekem Messengeren,hogy boldog új évet. Karácsonykor ugyanez volt, már 18-a óta folyamatosan jöttek az üzenetek.
2022. dec. 30. 15:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Online, telefonon nem tudom, talán akkor érnek rá, amúgy meg az ünnepnapon főzésben, rokonlátogatásban stb. nem jut rá idő mindenkinek írni/felhívni, vagy elfelejtődik.

Személyesen meg nyilván azért, mert akkor találkoznak.

2022. dec. 31. 23:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Inkább illik előre, mint utólag. Újév esetén még nem is annyira számít, meg legfeljebb Újév helyett új évet kívánnak utólag, de Karácsony, meg névnap esetén már inkább előre kell. Nem akarják elfelejteni, vagy nem érnek rá később.

Meg ez az előre köszöntés már berögzült a köztudatba, és bár engem nem érdekel a dolog, de sok ember elvárja, és ha nem akar valaki bunkónak tűnni a szemükben, inkább sodródik az árral, és ő is kívángat.

2023. jan. 1. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!