Hogyan szoktatok a saját szüleitekre hivatkozni, amikor éppen beszélgettek valakivel?
Anya, anyu, anyám, édesanyám. Apa, apu, apám, édesapám...
Én leginkább ezeket ismerem, és elég régóta foglalkoztat már a kérdés, hogy ki melyiket szokta használni, melyik a legelfogadottabb, legnépszerűbb elnevezés.
Elég bizonytalan ember tudok lenni néha, szükségem lenne egy kis megerősítésre, egy statisztikára, hogy ki milyen korban van és melyiket használja.
Kérlek ne kritizáljatok, amiért erre így rákérdezek, én is tisztában vagyok vele, hogy nem kéne ilyen apróságokból ekkora nagy dolgot csinálnom, de más megoldást nem látok jelenleg, mert a bizonytalanság nemigen szokott magától elmúlni.
Sokat segíthet egy ilyen kérdés, meg a sok jószándkú ember, aki válaszol rá és elmondja a véleményét :D
(17/F)
Papa, mama..
Igen ... nálunk így szólítjuk őket.
Anya,Anyu,Anyukám,Anyám/Apu,Apukám,apám attól függően, h kivel beszélek.
Családon belül a becenevükön emlegetjük őket, de azt nem írom le.
Anyám/apám.
Ha valaki más szülőjéről beszélek, akkor viszont nem használom így, már volt belőle sértődés, hogy mit "anyázok". Szóval akkor úgy mondom, hogy anyud/apud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!