Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Egy átlag Magyar ember, nem...

Egy átlag Magyar ember, nem veszi észre saját magán, hogy azért utálják külföldön, mert helytelenül viselkedik?

Figyelt kérdés
Most ne értsetek félre, én is Magyar vagyok, itt születtem, itt lakom, de sokat járok a környező országokba( Ausztria, Szlovákia, Csehország, stb) és sokszor látom azt, hogy görbe szemmel néznek ránk , mert sok honfitársunk( 80-90%) nem tud helyesen viselkedni. Mondok példákat; Bevág autóval a másik autós elé, hangoskodik nyilvános helyen, és nagyon sokszor önzően, arrogánsan , sértően viselkedik. ( Sokszor halottam például turistákat a nyílt utcán Szlovákiában ahogyan egymást között sértegették a Szlovákokat). Oké, a Trianon, a történelem, stb., de ettől még nem fog megváltozni a térkép.....a ,,ki ha én nem mentalitás" meg végképp bicskanyitogató! Ezek az emberek mit látnak, amikor egy tükörbe néznek?

2022. okt. 8. 08:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem, mert az átlag magyar burokban él. Nem kap normális nevelést, oktatást, a nem túl okos munkatársain, családtagjain kívül nem nagyon beszél mással. Ha eljut külföldre, akkor nyilván beszélni nem tud angolul senkivel, csak zabál és vakarja a hasát a tengerparton.

Ennyi átlagos képességű okostojást sem láttam más országokban, mint itt, vhogy mintha a magyar többsége nem tudná felmérni, mennyire értelmes, mihez ért.

2022. okt. 10. 12:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Honnan tudjak hogy magyar vagy? Tegyuk fel hogy nem magyar rendszamos autoval kozlekedsz.

Amerikaban azt sem tudjak hol van Magyarorszag :D Igy semmi eloiteletuk nincs velem szemben.

2022. okt. 12. 02:52
 13/15 A kérdező kommentje:
A viselkedésből kiderül, bizonyos szituációkból.....egyébként Amerikában azaz az USA-ban van ahol tudják, ahol sok Magyar él( Florida, Los Angeles, Reno, New York).
2022. okt. 16. 08:28
 14/15 A kérdező kommentje:
De hozzáteszem nem csak mi, hanem egész Kelet-Európa ilyen, de roszindulatban, bunkóságban mi az élen járunk....
2022. okt. 16. 08:30
 15/15 Hussaro Hungaricus ***** válasza:

Valaki írta, hogy kell még száz év, hogy viselkedni tudó réteg kialakuljon...

Nem. 100 év múlva sokkal tahóbbak lesznek az emberek szerte a világban. 100 évvel ezelőtt pedig sokkal illemtudóbbak, udvariasabbak és empatikusabbak is voltak az emberek.

A bunkó viselkedés pedig nem csak magyar jelenség, hanem általában a fejlett világ társadalmait jellemzi.

A nyugateurópai is kegyetlen bunkó tud lenni, és a magyar is lehet szerény, illemtudó. Ezt nem a hazug politikai-korrektség mondatja velem, hanem a tapasztalat.

A többség, a legtöbb ember hazánkban, de Angliában is, Franciaországban, Németországban is beképzelt, tanulatlan proli. Állatalatti szinten élnek a primitív vágyaiknak, semmi magasztos cél nincs előttük. Ezt neveli ki a modern társadalom. Ennél pedig csak rosszabb lesz, mert a javuláshoz meg kéne fordulni, ami lenézett és lassan tilos.

A közlekedéskultúrát tekintve évtizedenként egyre rosszabb a helyzet Magyarországon, de Nyugat-Európában is. És nem a baleseti statisztikákra utalva, mert a fejlődő technika javítja azt, hanem csak a viselkedést figyelve.

2023. jún. 20. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!