A pincérlányok csak hivatalból kedvesek?
Fél évet dolgoztam pincérként mialatt Erasmus+-on voltam, és előírás, hogy a vendégekkel legyünk kedvesek és mosolygósak. Én alapvetően is egy ilyen jellem vagyok, és voltak vendégeink (többségük visszatérő idős nő/férfi volt), akivel jól el lehetett beszélgetni és szívesen mentem az asztalukhoz, de sokaknál csak a kényszermosoly volt jelen, esetleg a mímelt kíváncsiság, de ennyi.
Feleslegesen látsz bele ebbe akármit, mert az esetek 99%-ában csak a munka része, a maradék 1%-ban pedig egyértelműen jelezte volna az adott pincér, hogy munkán kívül is találkozna vagy hasonló.
24/N
Pedig vonatkoztass el. Az egy dolog, hogy a munkakör követelménye, de neked szól. Mégpedig azért, hogy visszamenj. Ez nem marketing, ez emberi viszonyok kérdése.
Csak nálunk ezt kényszerré tették, itt az emberi viszony a gyűlölködésről, irigységről, betartásról szól, nem az érdeklődéről, kedvességről, természetességről.
#5-nek üzenem, ha tudom hol dolgozik, szívesen mennék oda. Mondjuk egy (kölcsönös) mosolyért. Pár értelmes szóra. Azaz emberi kapcsolatra. A munkán kívüli ajánlatra viszont nem lennék vevő. Az ilyesmit szeretem önállóan intézni, szeretem, ha az egyéniségemért jönnek és nem "azért". Mert ha ez mégis kiderül, rendkívül udvariatlan is tudok lenni.
Legalább öt okot tudnék írni, hogy miért nem érdeklődöm, de maradjunk annyiban, hogy nem érdekel a lehetőség.
24/N
"de nem tudok elvonatkoztatni h az esetleges kiemeltebb kedvesség vagy mosoly csak a marketing része, és nem nekem szól"
De, a marketing része, és kizárólag neked szól. Mégis ki másnak szólna a pincérnő mosolya, ha nem a vendégnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!