Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nászajándék, menyasszony tánc?

Nászajándék, menyasszony tánc?

Figyelt kérdés
Valahányszor a nászajándék=pénzzel teli boríték, mindig kivált belőlem valamilyen ellenérzést, egyszerűen nem tetszik. A menyasszonytáncot pedig egyenesen undorítónak tartom. Ezek annyira stílustalanná teszik az esküvőt.

2022. júl. 25. 23:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem tudom, szerintem fából vaskarika ez a legfeljebb eladja, ha nem tetszik neki dolog.

Az a baj, hogy régen egy közösségen belül nem voltak ilyen egyenlőtlenségek, mint ma egy családon belül. Így aztán előfordulhat hogy nem tudsz érdemben ajándékot venni a másiknak. Már a bonbon se jó, mert lehet hogy glutenerzekeny vagy vegán az illető

2022. júl. 26. 11:29
 12/14 A kérdező kommentje:

Elsősorban a gesztus a fontos, viszont a kellemetlenségek elkerülése végett sem ciki megkérdezni a másikat, hogy minek örülne. Voltam már olyan esküvőn, hol a pár inkább összeállított egy listát, amik olyan dolgokból álltak, amik megfizethetők és szükség volt rá. Ezt mi vendégek megkaptuk és lebeszéltük, hogy ki mit vesz meg, és persze még egy kis meglepetés gyanánt befizettük őket egy wellness hétvégére, örültek neki. Persze ez az esküvő olyan 50 fős volt, szóval nem volt nehéz a vendégeknek egymást közt kommunikálnia, ezért is volt az egész kivitelezhető. Pénzt ajándékba csak a gyerekemnek-unokámnak adok.

Meg persze senki se mondta, hogy olcsó dolog az esküvő. Aki nagypolgárosdit akar játszani, az fizesse meg, mert azzal, hogy utána a vendégeken akarja behajtani a költségeket onnantól elvész a nagypolgári varázs és az egész átmegy egy nagyon prosztó stílusba. Na meg ott a menyasszontánc, elég lealacsonyótó dolog másokkal pénzért táncolni. Sosem értettem azokat a nőket, akik a nagynapjukon képesek ezt csinálni magukkal. Ráadasul mindezt fehér ruhában.... erre nem lehet mit mondani, prosztó az egész.

2022. júl. 26. 13:37
 13/14 anonim ***** válasza:
68%

Megértem, ez van.

Majd a sajátodat úgy szervezed ahogyan neked tetszik :)

Jó lenne nem sablon esküvőkön részt venni.

Elrugaszkodva a megszokottaktól.

Ha nekem lenne felrugnék minden megszokott dolgot. Viszont nem vágyam az esküvő, sőt pfejj a részemről. XD

2022. júl. 27. 17:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Alapvetően egy giccsnek tartom az esküvőt. Viszont tény, egy stólusos esküvő státuszszimbólumnak számít, de csak akkor, ha a vendégekkel nem fizettetik meg az árát.
2022. júl. 27. 19:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!