Ha velem egykorú a fogorvos pl akkor is jónapottal illik köszönni?
Igen.
Mert nem haveri szint - kvázi hivatalos minőségében találkozol vele.
Ahogy egy ismeretlen hivatali ügyintézőt se tegezel le a polgármesteri hivatalban, vagy kormányablakban...
OK, hogy terjed a tegezés, de orvos-beteg viszonylatban nagyon disszonáns lenne.
Én a boltban se tegezem le az eladót, se a pincért az étteremben....
"Én a boltban se tegezem le az eladót"
Ők viszont simán letegeznek, ha nem vagy nyugdíjaskorú. Engem mondjuk nem zavar, de én a magam részéről továbbra is megmaradok a jó napotnál.
4: igen-igen..... Ezt elfelejtettem hozzáírni. POntosan így van, és így kezelem én is.
Nem azért, mert magasan hordom az orrom, hanem mert nem haverkodni járok... se a boltba, se az étterembe.
"Ők viszont simán letegeznek, ha nem vagy nyugdíjaskorú."
Van ahol a bolt irányelvéhez tartozik, hogy tegeződniük kell az ügyfelekkel vagy ha nem is, de sok helyen szándékosan törekedniük kell a barátságos, közvetlen viszony kialakítására.
„ Minden idegennek“
Dehogy kell minden idegennel tegeződni… fiataloknál szépen is nézne ki ez a modoroskodás.
„ sok helyen szándékosan törekedniük kell a barátságos, közvetlen viszony kialakítására.“
Alapból erre kellene törekednünk a társadalom többi tagjával… De nem, mi ehelyett kijelentjük, hogy „nem haverkodni járunk“ XY helyre és direktbe falakat húzunk és távolságot tartunk a rideg magázódással.
Abban a szituacioban magazni kell es o is magazza a betegeit. Ugyan ez vonatkozik egy bankban, polgarmesteri hivatalban vagy a kormanyablaknal is.
Nem mindenki tartja be. Velem is elofordult hogy egy hivatalban egy fiatal ugyintezo siman letegezett, alig volt idosebb nalam valamennyivel. Viszont te mint ugyfel vagy beteg legyel udvarias es magazodj mert igy illik.
Bolt az mar mas, ott gyakran tegezodnek az emberek, nem szamit olyan hivatalos helynek mint pl egy orvosi rendelo, bank.
Elvileg igen, de a gyakorlatban tud ez elég hülyén kinézni.
30as férfi vagyok ,de jóval kevesebbnek nézek ki. AZz asszisztens tegezve hívott be, de magázva jó napottal köszöntem a korombeli fogorvosnőnek. Maradt is a magázódás.
1 hét múlva viszont egy másik fiatal fogorvos kezelés közben talán véletlenül letegezett, utána fogkőeltávolításon egy másik asszisztensnő meg hirtelen (szándékosan) tegezésre váltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!