Egyeztetett állásinterjút hogy lehet legpolkorrekt módon visszamondani?
Sajnos utólag azt gondolom mégsem érné meg részt venni (a nem rövid folyamatban) hiszen a szaktudásom alapján se nagyon való nekem és nem is nagyon merek váltani. Viszont akkor nem tudtam spontán nemet mondani, így lefixáltam a HR-essel egy időpontot.
Nem akarom negatív kifogással vagy indokkal lemondani, mert jelentékeny cég és nem akarok később hiteltelen maradni (ha ismét jelentkeznék) főleg, hogy ismert toborzón keresztül találtak a profilomra így a legjobb indokra lenne szükségem ami tökéletesen megérthető és tökéletesen semleges.
Tudnátok ebben segíteni? Valami sablonszöveg, amivel megindokolhatom az időpont visszamondását.
Nem kell indokolni.
Meggondoltad magad, kész.
Minél korábban szólsz, annál jobb.
Én így szoktam: (a bemutatkozás után)
"Elnézést kérek, szeretném lemondani a xy időpontra megbeszélt interjút, mert közben visszahivtak egy másik cégtől, és el is vállalom azt a munkát. Köszönöm szépen a lehetőséget."
És mindig hálásan megkoszonik hogy szóltam.
Miért használsz olyan szót, aminek nem ismered a jelentését?
A “polkorrekt”, politikailag korrekt. Tehát a politikai köznyelvben használatos. A liberálfasiszták által erőszakolt nyelvi diktatúra, a nyelv öncsonkításának kierőszakolása, a gondolatcenzúra.
Tehát, a helyes megfogalmazás: udvariasan lemondani az interjút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!