Miért van az hogy egyre több a neveletlen, tiszteletlen, b*nkó ember?
Tisztelet a kivételnek, de én most azokról beszélek akik nem tartoznak a kivételekhez.
Én azt vettem észre hogy egyre több az ilyen ember, legyen az akár kiskorú, akár felnőtt, akár öreg.
Rettenetesen idegesítő amikor a 10-12 éves taknyok beszólogatnak a náluk néha 7-8 évvel idősebbeknek, neveletlenek, tiszteletlenek mindenkivel. A szülők persze semmit sem tesznek, és ez szerintük nem baj. Szerintem meg eléggé baj...
A felnőttek és az öregek közül egyre több a szintén neveletlen, beképzelt alak akik azt hiszik magukról hogy azzal hogy "idősebbek" már a fiatalabbaknak tisztelniük kell őket. Sok olyan felnőttel találkoztam már akik úgy beszélnek egy fiatalabb idegennel mintha valami alsóbbrendű lény lenne. Az öregeknél és a felnőtteknél is igaz az hogyha igazságtalanul kiabálnak egy idegennel aki fiatal akkor elvárják hogy eltűrje de ez POFÁTLANSÁG szerintem ! Miért kéne valakinek eltűrnie hogy a kutyához is méltatlan módón beszéljenek vele, csak azért mert a "drága" felnőtt/öreg nem érti meg a szép szót?
Megtörtént velem olyan hogy egy takarító öregnéni olyan szinten kiosztott a semmiért hogy az már botrányos ! Az egyik ismerősünk gyereke még ált. iskolás, de engem kért meg az anyja hogy vigyek el neki az iskolába egy könyvet. Jó, bementem, odaadtam, indultam kifelé, erre megállít az ott dolgozó öregnéni aki takarító vagy portás (pontosan nem tudom9 és elkezdett fennhangon kérdezősködni hogy én ki vagyok, hogy kerülök ide, meg mit csinálkok itt. Elmondtam miért voltam, erre milyen választ kapok? "TE NEM IS IDEJÁRSZ! (jó ebben igaza volt, de ez hogy jön ide???) EZT NEM SZERETEM! Szólni fogok X-nek meg Y-nak (pl igazgató), vagy 5-ször kértem bocsánatot meg magyaráztam hogy egy egyszerű könyvet vittem el de csak nem akarta elhinni.
Ha még tovább csinálta volna a műsorát rendesen kiosztottam volna, bánom már hogy nem tettem meg.
Rengeteg öregember ilyen, például amikor itt játszanak az utcába a gyerekek, akkor is az egyikre rászólt egy vén banya mert kicsit hangos volt (téll. csak kicsit), és ezt mondta neki hangosan : TE NEVELETLEN, TUDOM ÁM HOGY KI AZ ANYÁD!
Most egy 6-7 éves gyereknek hogy lehet ilyet mondani? és akkor ilyenektől is tanulnak, szörnyű...
meg amikor a sok öregnéni szabályszerűen cirkuszol hogy a buszon nem adja át vki neki a helyét, kb 5 percel azelőt meg gepárd módjára futott a busz után. Hiába adja át vki a helyét, se köszönés se semmi (itt is vannak kivételek) és továbbra is megy (MIUTÁN MÁR LEÜLT!!!) a fiatalok szidása.
Nektek mi a véleményetek? Engem innentől nem fog érdekelni hány éves, ha cirkuszol/ csinálja a műsorát vki a semmin akkor én is megmondhatnám neki a magamét, azzal hogy idősebb az én tiszteletemet még nem vívja ki !!
Szerintetek? Nektek volt ehhez hasonló "élményetek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!