Hogyan tudnék résztvenni Szenes Iván temetésén?
Akkor koponya volt szegény - és mivel úgyis szabadságon vagyok -, hogy megadnám Neki ezt a tiszteletet.
Bemehetek-e egyáltalán a temetőbe, ha nem vagyok az Ő vallásuk követője, gyakorlója? Természetesen tudom, hogy fedetlen fővel tilos belépni.
Nincs kipám és kalapom sem. Pótolhatja-e azt valami? Pl. svájci sapka, esetleg baseball sapka, igaz az sem fekete.
Azon kívül hogyan kell viselkednem? Milyen egyéb szabályok vannak, amiket be kell tartani?
Mi a helyzet a virággal? Úgy hallottam, hogy Ők nem virágot, hanem egy-egy kavicsot helyeznek el a "fejfára", a temető előtt mégis van egy virágbolt.
A kérdésemet tudatosan nem a vallás rovatba írtam. Részemről egy emberi gesztus lenne.
Köszönöm szépen!
Látod, azt tudtam, hogy a zsinagógában külön oldalon ülnek a férfiak és a nők, de a ravatalozói rendre ettől még nem gondoltam volna.
A virágra azért kérdeztem rá külön, mert néhai Raj Tamás főrabbi fórumán olvastam magyarázatát erről a szokásról: "A virág az élőké, a kavics a holtaké."
Egyébként - mindenkinek, akit érdekel - Szenes Iván temetése szeptember 17-én, pénteken 11.00 órakor lesz a Kozma utcai temetőben.
Igen, elmentem.
Egy Híradó riport nem szokott több lenni /a "műfaj" miatt talán nem is lehet több/, mint egy-másfél perc. Bodrogi Gyula nagyon meghatóan méltatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!