Miért szokás a halottakat eltemetni?
Minden vallásban, kultúrában, szokásban megjelenik a halottak föld alá való eltemetése. Hol így, hol úgy, hol hamvasztással, hogy egy egyszerű lepedőben, hol koporsóban, hogy szinte egy egész földalatti házban, de mindenhol a föld alá temetik őket. Legalábbis én így hallottam eddig.
De nem értem, hogy miért. Honnan ered ez a szokás? Miért alakult ki? Miért jó egyáltalán?
Mondjuk miért nem viszik ki a holttesteket egyszerűen az erdőben, búcsúznak el tőle és hagyják ott? Van miért nem a tengerbe, tóba, folyóba, óceánba stb. (vízbe) dobják őket? Stb. Most hirtelen ezek jutottak csak eszembe, de biztos lenne 1000, meg 1000 másik, akár a példáknál sokkal jobb módszer is.
#2.
Hol? Ők miért csinálják?
Tisztelet adás és a különböző betegségek elkerülése.
De lehetnek vallási okai is. Mint az egyiptomiaknál például elég komoly volt.
#6.
Az egyiptomiak nem különböző sírokba temetkeztek?
A hétköznapi embereket nem tudom
De a fontosabb emberek esetén a mumifikálásnak sok jelentősége volt a túlvilág szempontjából.
De én se vagyok szakértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!