Egy bók lehet baráti szándékú kedveskedés?
Tehát ha azt mondom, hogy ...ezzel bókoltam a pistának (én, aki szintén pasi vagyok) akkor az lehet baráti, vagy azt fogják hinni, hogy meleg vagyok? :D
Komolyan kérdezem, tényleg érdekel.
Minden csak az ismertségen múlik ha ismert ember vagy akkor akárkinek bókolhatsz ha átlag Géza vagy akkor inkább csak ismerősi körben bókolj ott viszont mindegy a nemed/ neme.
Ismeretleneknek bókolsz akkor vagy bunkónak vagy melegnek, hülyének néznek lehet, hogy még el is törik az orrodat.
Persze, hogy lehet bókolni, de ha ezt úgy teszed, hogy nem félreérthető akkor már nem is hívjuk bóknak. Ha szexuális töltetű a dicséret vagy bók, akkor persze, hogy félreérthető. Miközben mondod, nem mindegy, hogy milyen a gesztikulációd és a testbeszéded, mimikád. Nem baj ha az is egyértelmű, Pl. ha kacsintasz egyet miközben ártatlanul megdicséred, már félre fogja érteni nagy valószínűséggel.
Jól értelmezhető határt lehet szabni a félreérthető bók és a dicséret között a magyar nyelv gazdag kifejezési lehetőségeit használva.
És persze minden függ a kapcsolatotok viszonyától, milyenségétől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!