Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kiket illik meghívni a lagziba?

Kiket illik meghívni a lagziba?

Figyelt kérdés

Még nem megyek férjhez, de beszélgettünk már arról a barátommal, hogy ha most lenne a lagzi, akkor kiket hívnánk meg.

Nálunk az a szokás, hogy mindenki nagy lagzit csinál (szerencsére mi is megengedhetjük magunknak) szóval mindenféle rokont meg kell hívni, ezzel nincs is baj. De a baráti társaságom eléggé érdekes, nem is tudom mi a jó szó rá.

Nagyon kevés olyan ember van, akit tuti meghívok, de nagyon sok olyan, akiben bizonytalan vagyok, hogy egyáltalán illik-e meghívni.

Pl: általános, középiskolás barátnők, akikkel ha néha összefutok, akkor nagyon jól elvagyunk, de nem igazán keressük egymást, ugyan így a mostani egyetemi haverokkal is így vagyok. van 1-2, akit biztosan meghívok (meghívnék, ha most lenne aktuális a dolog) de vannak olyanok is, akikkel az órákon, néhány kiránduláson nagyon jól elbeszélgetünk, hülyéskedünk, viszont nyáron alig beszéltünk, azt is csak msn-en. szóval az ilyen "barátokat" ti meghívnátok, ha az anyagiak és a létszám nem jelentenének gondot? ill. az ilyen barátok elvárják, hogy meg legyenek hívva?

köszi a válaszokat!

2010. szept. 10. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:
A rokonokon kivul, koztuk van olyan, hogy "muszaj" meghivni, csak olyan baratokat hivj meg, akikkel meg akarod osztani ezt a napot. Olyanokat hivj meg, akiket akarod hogy emlekezzenek erre a napra. Egyebkent olyan is van, hogy akik fut-fat meghivnak, azok baratainak teher menni. Nem erzik annyira kozel magukat az uj parhoz, sot meg az ajandekvetel is gondot okoz.
2010. szept. 12. 11:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem, hogy az általános iskolai barátnők olyanok, hogy ugye egy faluban lakunk, sokuk szülei jóban vannak az én szüleimmel.
2010. szept. 19. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
De hat nem hivhatod meg az egesz falut. Vagy? Igen, en is voltam regen falusi lagziban, es tenyleg ott volt az egesz falu, de ma mar mas van, meg akkor is ha megengedheted. Miert nem csinaltok egy valami piknik szeruseget, lagzi elott, az mindenkinek, akar az egesz falunak, idosek, fiatalok. Eskuvore meg tenyleg csak azok akik szamitanak, kozelsegben vagy veluk.
2010. szept. 20. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!