Normális, hogy egy majdnem korombeli férfi "Csókolom"-mal köszön nekem?
Ne tegezd le, nem udvarias dolog!
Nem kor kérdése, hanem a viszonyotok! orvos - beteg. Ez nem haverkodásról szól.
1. teljesen jól írja.
(Az eszem áll meg ettől a tegeződés mániától.)
Felnőtt emberként egy ismeretlen vagy félismeretlen embert (mit pl. egy maszek orvost, akihez paciensként mész) kifejezetten udvariatlanság letegezni.
Fenntartani a tegező viszonyt, amikor a másikat láthatóan zavarja, éppen ezért NEM VISZONOZZA a tegezést, hanem a magázást folytatja pedig hatalmas bunkóság és érzéketlenség.
Magyarország még nem Svédország, ahol eltörölték volna a magázódást, szóval szerintem a saját érdekedben változtass ezen a kényszeres tegeződésen, mert JOGOSAN neveletlennek, udvariatlannak fognak tartani az emberek.
Csókolommal köszönni a gyerekek szoktak. Ha az orvos tényleg szó szerint ezt teszi, akkor el van tévedve. Egy férfi egy nőnek, akivel nem tegeződik, de udvarias akar lenni, kezicsókolommal köszön.
Egy nő bárki felnőttnek köszönhet jó napot kivánokkal, ha nem rokon és nem tegeződnek. Ez rendben van.
Csatlakozom a #8-hoz, a "csókolom" vagy a "kezét csókolom" egy szuper udvarias köszönés férfiak részéről a hölgyeknek.
Én kifejezetten értékelem, hogyha egy férfi így köszön nekem, pedig nem vagyok öreg. 32/N
"recepciós meg az elején "szia"-t köszönt"
Én, ha rendelőm, vagy bármilyen más vállalkozásom lenne, ahol szükséges recepció, nem alkalmaznék olyan recepcióst, aki nincsen tisztában az alapvető udvariassági szabályokkal és letegezi az érkező ügyfeleket. Szerintem ez nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!