Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A "basszuskulcs" szó káromkodá...

A "basszuskulcs" szó káromkodásnak minősül?

Figyelt kérdés
A hatodikos kisfiam két héttel ezelőtt használta ezt a szót történelem órán, miután felelés előtt az ő nevét húzta ki a tanár. Ezért a szóhasználatért szaktanári figyelmeztetést kapott. Én ezt már túlzásnak tartom.. Amikor más osztálytársai káromkodnak (sokkal csúnyábban), egy szóbeli figyelmeztetéssel megússzák, addig a fiam írásos formában kapja meg. Egyébként a felelés jegye hármas lett, mert nem készült az órára, máskülönben jó tanuló.

2021. dec. 29. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Ezt nálunk úgy hívták, hogy zenei kifejezések indokolatlan használata. Teljesen jogos a szaktanári. De a többinek is adni kell, ha úgy érzed, kivételezés történik, jelezd az igazgatónak.
2021. dec. 29. 15:35
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Igen az
2021. dec. 29. 15:39
 3/14 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is az.
2021. dec. 29. 15:43
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

Igen az. Egyertelműen.

Enekórán nem lett volna az, ha a tanár azt kerdezi tőle h az adott zenemű kottajan milyen kulcs van. 😁

2021. dec. 29. 15:57
 5/14 anonim válasza:
100%

Sztem ez egy hülyeség! Ilyet.. Most komolyan ez az aprócska (mellesleg ének órán használt) szó miatt kapott egy figyelmeztetést? 🤣🤣 Ha rendszeresen káromkodna, akkor azt mondom hogy ok megérdemli, de egyszeri alkalomért máris jön a tanári beírás, ez durva. Ilyen szigorú rendszer az én sulimban se volt, pedig egy erős általánosba és középsuliba jártam.

Ennél sokkal csúnyább szavakat mondanak ki a kortársai a mai világban. Basszuskulcs. Egy szóbeli bőven elegendő lett volna ezért... Ez ugyanolyan, mintha két diák között mondat váltás történik az órán, és mind2 ezért megkapná a szaktanárit.

Vagy rossz napja volt a tanárnak, vagy pikkel a fiadra. Netán alapjáratban is ilyen szigorú?

A leírásod alapján jó gyereknek tűnik. Először a kis csínytevőket kéne elkapniuk.

2021. dec. 29. 16:30
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Káromkodásnak számít. De ezért szaktanárit adni nevetséges. Akkor azok, akik k.rvaanyáznak ebben az iskolában, azok mit kapnak, igazgatóit? Én ezért biztos nem adtam volna semmit, egy szót sem vesztegettem volna rá, meglepődött és megijedt, kicsúszott a száján, ennyi.

Üdv, egy tanár

2021. dec. 29. 22:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít annak! A basszuskulcsot nem mond olyan aki tényleg káromkodni akar! Szaktanári ezért? Nevetséges... Nálunk mindenféle k anyázás van a suliban és nem kapunk semmit csak lecseszést. Nem tudom miért kell minden kicsúszott szót a sulinak olyan komolyan venni. De hát sajna ilyen a mai világ.
2021. dec. 30. 06:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem az. Indulatszókánt használta, sokan tesznek így mert a szó maga "bassz"-szal kezdődik, mint a "bässza meg a kⓤrva isten", de amolyan finomított, mint a fene/fenébe, a kutyafáját, azt a hétszázát. Mond meg az inasnak, ha így is úgy is büntetik, akkor nyugodtan engedje ki szaftosan a frusztrációját, nincs értelme finomítgatni. Talán majd a tanár is tanul belőle.

Én a tanárnak adnék szaktanárit.

2021. dec. 30. 09:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell annyira elkeseredni, egy szaktanári figyelmeztetéssel még nem kerül az ember nagyon közel az iskolából történő eltanácsolásra.

Én annó kémia órán kerültem feleltetésre, amikor a nevemet valamilyen kontexusban összefüggésbe hozták egy néhány napja történt bombariadóval. Felszólításom meglepetésében az "így jártam" szavakat mondtam ki véletlenül. Elég kemény helyzet volt, komoly sav-bázis reakcióegyenleteket kellett levezetnem a táblánál. A végén bele kérdeztek előző órák anyagába is. Aztán meg kaptam egy ötöst és egy fejcsóválva "nem gondoltam volna" hozzáfűzést a tanártól, amit azért titkon dícséretnek vettem. Soha többé nem feleltetett sem ő, sem a férje (aki ugyanott mást tanított) amíg csak oda jártam.

2021. dec. 30. 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
Káromkodás, bár nem trágár, de eufemizmus. A büntetés mértéke már más kérdés, szerintem is túlzó, talán érdemes lenne reklamálni. A káromkodással önmagában nincs probléma, a trágársággal lenne.
2022. jan. 1. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!