Velem egykorú nőnek lehet, illik "kezit csókolommal" köszönni?
Figyelt kérdés
2021. dec. 22. 12:43
11/20 anonim válasza:
#4-nek annyiban igaza van, hogy az embernek kezE van, nem "kezI". Tudom, hogy van ezen kívül is módosulás a szó végi magánhangzóknál, de ez akkor is igénytelennek tűnik számomra.
Én egyébként kb. 20 fölött minden nőnek így köszönök, hanem tegezem, és Pesten lakom, nem egy kis faluban. 60+F
12/20 anonim válasza:
#11 vagyok, helyesen : ha nem tegezem,...
14/20 ayammere válasza:
A protokoll szerint egy bármely korú férfi, bármely korú nőnek köszönhet "Kezit csókolommal" , de akkor kezet is kell csókolni a társaságban levő minden hölgynek. Ez egy nagyon régi köszönési forma és általában úri hölgyeknek volt szokás így köszönni, méghozzá az udvarlás részeként, hiszen akkor a kézcsók (amit szigorúan imitálni kellett) intim dolognak számított. Manapság már divatjamúlt és valóban majomkodónak tűnik. Idősebbek szoktak, valamint faluhelyen is szokás így köszönni a nőknek, annak ellenére, hogy helytelenül használják, mivel nem csókolnak kezet...
15/20 anonim válasza:
Ha hivatalba megyek, vagy oda, ahol idegen hölgyek is vannak, akkor kezitcsókolommal köszönök, ha férfi is van bent, akkor hozzá teszem, hogy jó napot kívánok. Még sosem tapasztaltam, hogy bármelyik hölgyet zavarná, ha kezitcsókolommal köszönök, beleértve a fiatalabbakat is. Akit úgymond zavar, az úgyis letegez rögtön és azt mondja, mint a mekiben, hogy helló. Akkor visszaköszönök, hogy helló és tegeződve folytatjuk. 47/F
16/20 anonim válasza:
Eszembe jutott egy klasszikus vicc. Pasi odamegy a bárban a zongorista hölgyhöz és megkérdi:
- Bocs, nem zenél?
Mire a hölgy meglepetten:
- Ööö, igen... De miért tegez?
;)
17/20 anonim válasza:
Én azt szoktam, hogy bemegyek hivatalos helyre és kicsit felkiáltok: CSÓKI
18/20 anonim válasza:
Engem így52 évesen is a legtöbb helyen letegeznek,mert vagányul öltözködöm,de azért a maszk is sokat segít!:D Én a saját korosztályomat,ha nem ismerem az illetőt,magázom,de ha ő letegez,akkor vissza tegezem,viszont a kezit csókolomtól,meg a hölgyezéstől kiver a frász,a tetszikezésről nem is beszélve!
19/20 anonim válasza:
kezitcsókolom, márta néni! hogy tetszik lenni? ;)
20/20 anonim válasza:
# A "hölgy" és a "csaj" között rengeteg átmenet van. Mi az amit az átlag (normális) ember számára elfogadhatónak tartasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!