Miért tartjuk olyan nagyra a színészeket és miért övezi őket olyan nagy rivaldafény?
Ízlelgesd a fogalmat, hoy "nézettség". A ker. tv-k a reklámból élnek. Minél többen nézik a műsort, annál nagyobb a reklámbevétel.
Gipsz Jakab, vagy Mószer ARanka senkit nem érdekelne. vagy nagyon keveseket..
Ennyi...
A színészeket így en bloc nem szokták nagyra tartani az emberek. A nagyobb blockbusterek színészeit szokták. És egyszerűen azért, mert rengetegen ismerik, rengetegen szeretik, és rengetegen fizetnek azért, amit csinál.
De ugyanez igaz pl egy világhíres szívsebészre is. Minél jobb valaki a saját szakmájában, annál többen őt, az általa elvégzett munkát akarják majd, és annál többet is hajlandóak fizetni érte.
Mert a színészt mindenki ismeri, hisz látja a tévében. Egy történetben mód van megszeretni, netán megutálni, de mindenképpen egy ismerős arccá válik. Ő minden embernek olyan, mintha pl. a szomszédja lenne, tehát akit személyesen ismer. Ha a szomszédomat mutogatnák a tévében, azt is megnézném. A színészt mondjuk nem annyira, de mások igen. Akik miatt a tévében, beszélgetős műsorokban jó pénzért szerepeltetik őket, azok a nézők félig-meddig el szokták hinni, hogy ők a valóságban is azok, mint a tévében. Pl. Izaurának pénzt gyűjtöttek anno, hogy kiszabadítsák a rabságból, meg a Mágenheim doktortól orvosi tanácsot kértek, ha meglátták az utcán a színház közelében...
Én nem tartom őket olyan sokra, a színészek túlnyomó többsége amúgy is kutyaütő. A társadalmi hasznosságuk is elenyésző, messze elmarad pl. a takarítók mögött. (Mindig szoktam röhögni, mikor színészek panaszkodnak a tévében, hogy jaj, olyan fáradt vagyok, annyit dolgoztam. Na, ha eljönne hozzám a kertbe kapálni 35 fokban, akkor utána majd mondhatná... De ha csak meg kellene terveznie egy ház fűtését, akkor is.)
Oké, egy szakma a szórakoztatóiparban, rájuk is szükség van, de ennyi, ezért nem érdemelnek sokkal többet a minimálbérnél. Ugyanúgy, ahogy pl. a focisták, nélkülük se omlana össze a társadalom, ha a következő Covid pont csak őket nyírná ki. Bezzeg kukaszállítók nélkül, arról sokat tudnának mesélni az olaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!