Miért kell a médiában bácsizni és nénizni az idős embereket még hírekben is?
Figyelt kérdés
Most pl. a 95 éves "néni" akit háborús bűnökkel vádolnak Németországban.2021. okt. 1. 11:28
2/11 anonim válasza:
Tárgyilagosabb lenne az "idős nő" kifejezés, az tény, de szerintem a néni szóval sincs baj.
3/11 A kérdező kommentje:
#1 Ha neked nem jut eszedbe semmi, akkor nyilván azokkal sem lennél elégedett, amiket én mondanék. De mit mondanak arról, aki "csak" mondjuk 70 vagy 60 éves? Nem 70/60 éves nő/férfi? Azt nem lehet mondani idősebbre is? Sértő lenne?
2021. okt. 1. 12:09
4/11 Pelenkásfiú válasza:
bácsi: idősebb férfi; ennek megszólítása
néni: idősebb nő (kedveskedő vagy bizalmas megszólítása)
Problem?
5/11 anonim válasza:
Normális helyeken hölgy és úr vagy nő és férfi szerepel de a híradótol mit vársz?
6/11 A kérdező kommentje:
#4 Kösz, pontosan tudom, hogy mit jelentenek... Az említett hölgy is megfelelne, vagy férfiak esetén mondjuk úriember, ha nagyon udvariaskodni akarunk. Problem solved, hogy éljek a stílusoddal...
2021. okt. 1. 12:47
7/11 Pelenkásfiú válasza:
Tudod, hány nő kiakad a hölgy megszólításon? :)
Úgy sem lehet olyat találni, ami mindenkinek megfelel.
8/11 anonim válasza:
2. vagyok. Azért egy háborús bűnöst ne nevezzünk már úriembernek! Legfeljebb férfi. A szóban forgó illető pedig nő.
9/11 A kérdező kommentje:
#8 Egyetértünk, nem bűnözőkre gondoltam.
2021. okt. 1. 13:39
10/11 anonim válasza:
Egyszerűen bunkóság idegenek nénizés, bácsizása. Nem csak a médiában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!