Miért gondolják hogy ez illedelmes, udvarias?
Figyelt kérdés
Nem tudom ki szoktatta rá az embereket az "ez lesz, az lesz, lesz egy ...-m" kifejezésre ahelyett hogy "szeretnék" vagy "kérek", de miért gondolja bárki hogy ez illedelmes, udvarias?2021. szept. 28. 13:34
1/5 anonim válasza:
Én szerintem egyáltalán nem udvarias. Inkább ilyen haveri hangzású.
2/5 A kérdező kommentje:
pedig sajnos boltban, benzinkúton, lottózóban, stb egyre elterjedtebb
2021. szept. 28. 14:08
3/5 anonim válasza:
Nem azért mondják mert annak tartják, egyszeráen csak így fogalmazzák meg, nem törődve az ilemmel.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is azért, mert nem törődnek vele. Engem van hogy ha olyan szituációban van még idegesít is, olyan mintha a vásárló felsőbbrendűnek érezné magát. Ez lehet hülyeség, de nekem így érződik....
5/5 anonim válasza:
Akkor miért nem kérdezel erre vissza, hogy (pl) - Lesz egy latte macchiato...
- Mármint szeretnél kérni egyet ?
- Igen
- Ohh, miért nem ezzel kezdted ?!
Ha már a szülei nem nevelték meg, akkor talán most te :D
Vagy az, akitől így "kérnek".
Nem nevezném ezt hisztinek, de kérem szócska semmibe sem kerül...
Ennyi erővel úgy is fogalmazhatna, hogy - Hallod bzmeg, dobjál már meg egy kávéval, haver!
Megsértett vele ?
Nem.
Csúnyát mondott rád ?
Nem.
Értetted mit kért ?
Igen.
Akkor mi a probléma ?
Mondom ezt úgy, hogy nem kiszolgálóként dolgozom, csak ótvar stílusnak tartom ezt a lesz egy kávét.
1. Jó napot!
2. Kérek szépen...
3. Köszönöm szépen...
4. Viszont látásra!
Nem bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!