A nem budapestiek miért érzik sértőnek a "vidéki" kifejezést? Én mindig így hallottam, pedig nem vagyok echte pesti. Ha a vidéki sértő, akkor hogyan nevezzük a Budapesten kivül élőket összefoglalva? Vagy mostanában divat ezen megsértődni?
"A nem budapestiek miért érzik sértőnek a "vidéki" kifejezést?"
Mert amúgyis kisebbségi érzésük van. Állítólag vidéken kisebbek a fizetések, de állítólag az árak is alacsonyabbak. A vidéki ház/lakás kevesebbet ér, mint egy fővárosi. Ez mindenhol így van a világon!
Egy madridi lakás 1 millió euró, egy hegyvidéki 30 ezer euro, érdekes ott egy vidéki sincs megsértődve ezen.
Mivel kutyákat tenyésztek kénytelen voltam a fővárosból átköltözni Budapest környékére. Örülök neki, hogy van egy kulturális központja az országnak, és nem akarom, hogy ez megváltozzon. Az ingázásba nem lehet belehalni.
Ráadásul van garzon lakásunk is Budapesten, így tőlem mindenki azt mondhat, amit akar.
Logikusan luxusgettóba nem tudtam volna beköltözni, lehet, hogy még kutyák nélkül sem. A vidéki sértődékenyek nem éreznék a különbséget, ha tanultak lennének, és jól keresnének, a szellemi különbségek miatt van kisebbségi érzésük. Ehhez még hozzájön az is, hogy egy lakás Budapesten 10x annyi, mint Zemplén megyében.
Erről senki nem tehet. Akinek ez fáj nagyon, az költözzön Budapestre.
Egyetértek azzal, hogy (eredetileg) a vidék inkább falusit/kisvárosit jelent.
Egyetértek azzal is, hogy nagyon nem jó, hogy ennyire "vízfejű" az ország...
DE ha már így alakult, hogy Magyarország népességének jóval több mint ötöde él Budapesten és környékén, akkor teljesen logikus és érthető, hogy külön szó alakul ki (/át) a "nem pestiek" megnevezésére.
Mellesleg én, mint 7 éve Bp-n élő "vidéki" (Pécs) egyértelműen sokkal-sokkal többször hallottam a "pesti"-t negatív jelzőként, mint a vidékit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!