Romák miért akarnak görögök, olaszok, spanyolok, katalánok, portugálok lenni?
Miért? Akarnak? Vagy csak a te fantáziádban van így?
Az fel sem merül ugye, hogy mindössze emberek akarnak lenni. Ott ráadásul, ahol nem tekintik annak őket.
Sok roma és az arabok is nem akarjàk hogy tudjuk hogy ök azok.
Mivel külsöleg jobban hasonlitanak a dél-europai népekre mint a szöke svédekre ......
Barna bör, sötét barna, fekete esetleg gödörödö haj, probàljàk annak vallani magukat.
Mert a romák a rómaiaktól erednek. Legalábbis ezért nevezzük romáknak őket. Szerintem legalábbis, de mondjatok jobbat. Amúgy ott vannak a románok, szintén római eredetre utal a nép elnevezés. De szoktuk őket oláhnak is nevezni, ami szintén cigányt jelent nálunk. A horvát nyelvben a rómaiakat nevezték így. Az olasz is innen ered, szintén római eredet.
Ez szerintem így logikus. De nem értem, hogy a cigányokat miért nevezik romáknak. A görögök, olaszok mind romák, vagyis római népek. De a cigányok miért romák?
Ez pont annak az esete, hogy alaktanilag két szó hasonlít egymáshoz, de semmi közük egymáshoz. :DDD
A román és a római szónak viszont van köze, ezt jól gondoltad, ők tényleg a dákóromán elméletben hisznek és onnan származtatják magukat. A román nyelv, ha jól tudom a latinhoz is viszonylag közel áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!