Hogyan kell alkudozni bolhapiacon?
Bolhapiacon bárhogy, gondolom ott használt holmik vannak.
Közlöd hogy neked mennyit ér meg a kinézett portéka, aztán mondanak rá valamit, amiből lehet hogy megegyezés születik.
Egyet nem szabad: minősíteni az árut, hogy az szar, meg minősíteni hogy mennyit (se) ér. Ez a legnagyobb bunkóság.
Az eladó pontosan tudja hogy neki mennyit ér meg minimálisan, és annyiért, vagy többért is el tudja adni másnak. Ezért nem szabad ebbe belemenni.
Annyi amennyi, kicsit enged mindkét fél, de a lényeg az, hogy kell, vagy nem?
Pl megkérdem valami árát (gondolom nincs ki írva?)
Ő 20
Én 8
Ő: Az kevés, legyen 15
Én: 13
És akkor vagy bele megy vagy nem és megy tovább?
Gyakori elv a "felezzük meg a különbséget".
Tehát, ha 100%-ot szánsz vmire és az eladó 120-at mond, ajánlj 80-at!
20-30%-nál nagyobb engedmény már gyanús az európai kultúrkörben.
Meg kell kérdezni, aztán vagy engednek vagy nem. Van aki semmit sem enged, de volt hogy egy biciklit 4000 ft helyett 800 ft-ért vittem el.
Ha több mindent veszel egyszerre egy árustól akkor szinte mindig engednek az árból. De olyan is volt hogy egy árút olcsóbban akartam megvenni, az eladó nem engedett az árból, aztán utánam futott hogy mégis eladja annyiért.
Nem kell az eladókat sajnálni, őket csak a profit érdekli, átvernek ha tudnak. Ezért ne sajnáld tőlük az alku lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!