Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A szüleim barátai miért nem...

A szüleim barátai miért nem engedik, hogy 30-as éveimben járva visszategezzem őket?

Figyelt kérdés
Már nagyon unom ezt az egyoldalú tegezést. Van olyan barátjuk, akinek a fia az én kislányom osztálytársa. Szülői értekezleten is együtt ülünk. Így kell neki a többi szülő előtt köszönni: - Csókolom, X. bácsi! - Mire ő: - Szervusz, fiam. - A többi szülő meg mosolyog és csodálkozik. Amúgy teljesen jogosan. Engem az ő helyében zavarna, hogy egy másik felnőttet csak simán letegezek, miközben a másik nem tegezhet vissza engem. Őt nem zavarja, sőt: szinte élvezi. Már mondtam a szüleimnek, hogy egyszer fogom magam, és az összes barátjukat elkezdem simán visszategezni, ha már maguktól nem ajánlják fel, amit régen fel kellett volna ajánlani. Erre megijedtek a szüleim, jaj, ne tegyek ilyet, mert mit fognak róluk gondolni.

2021. márc. 30. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Ez tényleg elég gáz. De szerintem ne hirtelen kezdd el tegezni őket, előtte mondd el nekik is, amit itt leírtál. (Finomított változatban.) Mondd el, hogy kínos helyzetbe hoznak téged, egyedül is de mások előtt is, és neked ez nem jó, nem folytatnád. Kedvesen megkérdezheted, hogy direkt csinálják-e, de ha nem, akkor most már tudják, hogy neked ez kínos. Ha folytatni akarják, akkor viszont direkt csinálják, és nyugodtan megsértődhetsz. A szüleidnek pedig jó szándékúan elmondhatod, hogy ne legyenek ennyire megalkuvók és behódolók, főleg ha a barátaikat sem érdekli, hogy ti mit gondoltok az ő leereszkedő stílusukról.

"Így kell neki a többi szülő előtt köszönni"

Hogy érted, hogy kell? Úgy hangzik az egész, mint valami amerikai poros kisvárosi pszicho-thriller. :)

2021. márc. 31. 00:49
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Miért kell 30 évesen ilyen hülyén csókolomot köszönni ? Nincs egy kis fantáziád se ? Köszönj így: Jó napot Y úr-ral. Egyáltalán, miért akarsz a szüleid barátaival barátkozni ? Barátkozz a magad korabeliekkel !
2021. márc. 31. 01:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy barátkozni akar, csak udvariassági köszönésről és beszélgetésről volt szó. Hasonló lehet a szitu, mint a távoli rokonokkal, akikkel aránylag sűrűn összefut valaki.
2021. márc. 31. 01:40
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
2-esnek igaza van. A szülőis példában pl. te nevetteted ki saját magad. Egy “Jó napot kívánok” vagy “Jó napot” pont tökéletes. A csókolómról neked kellett volna leszoknod már 10 évesen. A magázásnak még ezer meg egy formája van. A bácsi is igény szerint lehagyható szerintem. Attól még magázhatod. A Jó napot kívánok, Ernő. Sokkal vállalhatóbb pl, mint a Csókolom Ernő Bácsi.
2021. márc. 31. 05:53
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Üdv vagy helló, vagy jónapot. És nincs olyan, hogy "így kell". Nem is kell tképpen, biccentesz és kész.
2021. márc. 31. 05:54
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Minden további nélkül visszategezheted őket. A legnagyobb baj itt az, hogy túldimenzionálod ezt a kérdést.

Felnőtt ember vagy, ez mutatkozzon meg abban is, hogy nem a neten kell megkérdezned, kit mikor tegezhetsz visza. A visszetegezéshez nem kell se a szüleid, se senki más engedélye.

2021. márc. 31. 06:16
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
Bocs, az előző hozzászólásban véletlenül beütöttem egy 6-ost.
2021. márc. 31. 06:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem az ellenkezője volt, 10-11 évesen kérték a szüleim barátai, hogy tegezezzem őket, ők nem Sankó bácsi meg Júlia néni, csak Sankó és Júlia, és nyugodtan köszönjek sziát.
2021. jún. 19. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!