Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A Vizipipázást hogy kell...

A Vizipipázást hogy kell Csinálni?

Figyelt kérdés
Gondoltam kipróbálom a pipázást, és az első nem sikerült jól. Egyrészt az ízt se nagyon éreztem,és kb 15 perc után meg is égett a dohány, másrészt füst se nagyon volt. Mennyire kell a kerámiát megpakolni dohánnyal,hogyan kell lyukasztani a fóliát (mekkora lyuk). Shiazo vagy dohány a jobb és mennyi ideig kell tartania a pipázásnak? Vagyis egy teljeskörű "oktatásban" szeretném a segítséget kérni.

2021. márc. 24. 18:38
 1/8 anonim válasza:
48%
Majdnem telerakod a keramiat dohannyal utana fogpiszkaloval szursz a foliaba 10 lyukat es a szenet jol beizzitos hogy izzon az egesz ennyi
2021. márc. 24. 19:36
 2/8 $$$$$ ***** válasza:

Ez a 10 lyuk honnan jött ?😂

Nagyon nem mindegy hogy milyen keramiad van. Minden keramia típust mashogy kell megtömni. Az se mindegy hogy fóliázol vagy konzolozol. De te nyilván foliazol mert kérdezted a lyukasztást.

Na most én feltetlezem ,hogy egy kis dohany bolti pipád van. Amihez egy mini egyiptomi keramiat adnak.(remélem az első is erre gondolt mert max erre kell csak 10 lyuk Xd). Na most szerintem ezt hamar csereld le. Vagy egy phunnelre vagy egy rendes egyiptomira. Ez a mini egyiptomi szinte semmire se jó. Most leírom neked hogy hogyan kell megtömni egy egyiptomi kerámiat: ne tedd teljesen tele,de ne is hagyj el ilyen 0,5-1 cm-t a tetejetol hanem kb.2 mm-ert. Az a lényeg hogy a folia ne érjen hozzá a dohanyhoz. Tehat egy nagyon keveset hagyj el a keremai tetejétöl. A dohanyt ne nyomkodd le. Hanem lazan tömd. Én az ilyen keramiaba morzsolni szoktam. Aztan tedd rá a pancél fóliat(ne sima alu foliat mert az nem eleg vastag plusz az éges soran káros anyagok is szabadulnak ki belőle) az a lenyeg hogy a folia legyen feszes. És utana a szeleröl elindulsz egy fogpiszkaloval és kb. 0,5 cm-kent szursz egy kis lyukat és így vegig haladsz a köriven a szelétöl a közepéig.

Na most ha tevedtem és masmilyen keramiad van akkor írd le hogy milyen és megirom hogy azt hogy kell megtömni. Illetve milyen pipad van? Csak kivancsi vagyok. Meg írok arrol is egy vélemenyt ha gondolod.(lassan 7 eve pipazok,meg jo par haverom is. Tehat pár pipat mar probaltam). Ja es a Shiazot és tarsait felejtsd el. A vizipipa dohánnyal jó. A pipazas pedig addig tart ameddig jol esik vagy ameddig le nem ég a dohany. Ez attol is függ hogy mekkora a keramia illetve mennyit tömsz bele. En egy rendes egyiptomival vagy egy nagyobb phunnellal ha megtömöm elpipazok 2-2,5 orat. Ha barmi kérdesed van írj nyugodtan ide.

2021. márc. 26. 01:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyiptomi kerámiám van 55 cm-es maga a pipa, öngyulladós szenet használok, és dohányt, de bármilyen fóliát, dohányt, szenet használok, akárhogy lyukasztva nem érzem az ízt, csak de nagyon füst se jön, akármennyi vizet használok, vagyis bármit bármivel, olyan mintha nem csinálok semmit. Lehet hogy a pipa a rossz, de ez így eléggé csalódás egyenlőre. Mármint a pipázás.
2021. márc. 27. 18:03
 4/8 $$$$$ ***** válasza:
Az öngyúladós szenet felejtsd el. Az alapbol ad a pipanak egy kellemetlen ízt. Rendes kocka szenet vegyel : one nation ,buccoco,kefo,zoomo, blackcoco. Bar ezeket nehez beszerezni tehat egy cocobrico is megteszi. Amugy ezt igy nehez megmondani. Mert nem latom hogy hogyan tömöd... De arra kicsi az esely hogy a pipa rossz. Milyen markaju? Arra figyelsz hogy ne erjen hozza a dohany a foliahoz? Illetve vegyel pancel foliat és azt 1 retegbe tedd.
2021. márc. 27. 18:43
 5/8 A kérdező kommentje:
A pipa márkáját nem tudom, mert nincs ráírva, illetve ez ajándék volt, de állítólag 15 éves pipa. Kb a karémia feléig szoktam tölteni.
2021. márc. 27. 21:51
 6/8 $$$$$ ***** válasza:
Akkor jo esetben egy regi szír pipa azok teljesen jók ha vigyaztak rajuk. Egy ismerosomnek van egy aszem 15-6 eves szír réz pipaja . Abba 15-6 eve csak szőlő menta volt szívva. Kategoriakkal jobb benne a szőlő menta mint más pipakba. De amugy ne csak felig tömd. Tömj bele többet. Az a lenyeg hogy ne erjen hozza a fóliához. Eleg ha a keramia tetejetol elhagysz kb.2-3 mm-ert. Füstje valoszinuleg azert nincs mert keveset tömsz bele.
2021. márc. 27. 22:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged!
2021. márc. 28. 12:16
 8/8 $$$$$ ***** válasza:
Semmiség😁.
2021. márc. 28. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!