Mért nem háborodnak fel az emberek amiért a munkáltatók nézik az online tevékenységeiket?
#8: Egy vadidegen, aki ott van mellettem és tudja, hogy hol lakom, az közvetlen veszélyt jelent. A google és facebook reklámokat ad és személyiséget elemezve tud profilt adni rólam. Ebből nagyjából az derül ki, mint amit a munkáltató egy hónap után úgy is lát belőlem. Nem fog fizetni sem a facebook-nak, sem a google-nak ezekért az adatokért, vannak neki olcsóbb és megbízhatóbb módszerei.
"Te egy vad idegennek szívesen árulod el az érdeklődési köröd gyengeségeid vagy egyéb személyes dolgaid? "
Gyakorlatilag erről szól egy állásinterjú is. Szóval néhány embernek kiadom ezeket az adatokat.
Google Android helyett használhatsz buta telefont is. Nem kell neked okostelefon.
Google kereső helyett használhatsz DuckDuckGo.com-ot is, ami nem profiloz. Ez a te választásod.
Gmail helyett vannak alternatívák: [link]
Nincs ingyen ebéd!
Az adataiddal fizetsz azoknak, akiket nem fizetsz meg pénzzel.
Én értem, hogy félelmetesnek tűnik az adathalászat. És bizony Trump ezt ki is használta, hogy megnézette, a lakosság adott településen milyen posztokat like-ol facebook-on, amiből big5 elemzést tudott lehozni az emberekről, ami a legalaposabb a mérhető személyiségtesztek közül és az alapján lehet nagyon pontosan következtetni, hogy hol érdemes / nem érdemes kampányolni, mert rá fognak szavazni. Na bumm. Reklámnak és ígéreteknek és 18 méteres el-nem-olvasott szerződéseknek (facebook vagy gmail) az dől be, aki naív.
Én elég naív vagyok. rég óta gmail-t használok.
Nekem sokkal nagyobb bajom van, mint az, hogy az adataimat big data elemzésekkel kezelik: nincs pénzem kajára és a szomszédom olyan hangos, hogy nem hagy aludni, a munkahelyem 1.5 órára van lakhelyemtől, mert itt nincs munka, nincs háziorvos a körzetünkben és nincs helyettesítés. 38 évnyi hitel lejárta után lesz egy lóf*t nem érő lakhelyem, ami után kb egyenes a leépülés és esélyem nincs arra, hogy elmenjek evezni, vagy hegyet mászni, mert 2 műszakban dolgozom hétvégén is. Cserébe az asszony röfög evés közben, a gyerekemre alig birok ránézni, mert arra az apámra emlékeztet, aki pár naponta véresre vert. Az utcán megtámadnak. Az utakon a saját kollégám üt el, amikor megyek át a gyalogátkelő helyen a zöld lámpánál.
Az adatgyűjtés lenne az egyetlen problémám, boldog lennék.
„ Egy munkáltatót azért érdekelhet egy munkavállalójának nyilvános, online szereplése, mert ez kihatással lehet a munkáltató, más emberek általi megítélésére.“
A munkáltatónak a tudásomat, munkaerőt és az időm egy részét szolgáltatom be. Nem pedig a személyiségem és a lelkem.
"A munkáltatónak a tudásomat, munkaerőt és az időm egy részét szolgáltatom be. Nem pedig a személyiségem és a lelkem."
Ebben nagyot tévedtél. Gondolom, meglep, hogy volt pályázat, ahol a házastársról is véleményt alkottak szakértők. Mert ha mondjuk két gyerek van, az egyiket elüti egy ámokfutó és az intenzíven fekszik, a másik meg bejelenti, hogy kábszeres és aids-es lett, akkor tudja-e a házastárs kezelni a krízist úgy, hogy a pályázó továbbra is teljes energiájával a vállalat ügyeit intézheti.
Egyébként rólam is készült, mikor pályáztam, lelkületi szakember által alkotott szakvélemény. Pont nem mindegy már egy kisközépvezetőnél a személyisége.
Ez egyébként nagyon humoros, hogy az adatvédelem ilyen értelemben csak azt zavarja, akinek félnivalója van. Nyilván nem az áldozatát kereső betörőről vagy hasfelmetszőről beszélek.
IQ-val bekerülsz.
EQ-val megtarthatod az állásod és magasabb poziba kerülhetsz.
„a házastársról is véleményt alkottak szakértők. Mert ha mondjuk két gyerek van, az egyiket elüti egy ámokfutó és az intenzíven fekszik, a másik meg bejelenti, hogy kábszeres és aids-es lett, akkor tudja-e a házastárs kezelni a krízist úgy, hogy a pályázó továbbra is teljes energiájával a vállalat ügyeit intézheti.”
Elvárás a pszichopata tempó is? Ez a lelketlen módi, mely szerint a család elé helyezed a vállalatot efféle helyzetekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!