Kellene borravaló, ha online ki van fizetve már a termék?
#1: akkor nem kell ezt a munkat vallalni. A f**z kivan vele, hogy mindenki a markat tartja a baksisert, csak mert elvegezte a munkajat.
Kerdezo: nem, nem kell, fizetest kap erte hogy kihozta.
Tőlem nem szoktak kapni. Pincér ők. Egy gyors pizzafutár ok. De minden szolgáltatásra fizessek rá még pár százalékot? A tescos pénztáros nénit miért rekesztjük ki hogy ő pont nem kap?
Ha egy futár gyakran jön és már megismerem akkor adok. De nem szórom két kézzel a borravalót.
Ha előre kifizettem, olyankor nem szoktam adni, mert kb. csak a kezembe nyomják a csomagot és már mennek is. Ha készpénzzel fizetek, akkor ráhagyom a visszajárót, persze csak ha 100-200 forintnál nem több. Általában igyekszem úgy adni, hogy nagyjából pontos összeget, csak felfelé kerekítve.
VISZONT mostanában több futárszolgálat is rászokott, hogy SEMMILYEN személyazonosító okmányt nem kérnek, meg sem kérdezik, ki vagyok, sem papíron, sem elektronikus úton NEM kérnek aláírást (közben persze az összes átvételi rejtélyes módon aláíródik, amikor valakinek eltűnik a csomagja és próbálja megtalálni), csak hozzád vágják a csomagot, köszönnek és már mennek is.
Ennyi erővel gyakorlatilag bárki átvehet bármilyen csomagot, ami előre ki van fizetve, elég, ha kiáll a kapuba és azt mondja a futárnak, hogy neki jött.
Az jó, hogy küldenek emailt, az is, hogy 3 órás ill. 1 órás intervallumban megadják a szállítás idejét, sőt némelyik fel is hív vagy sms-t küld, de ez, hogy akárki átvehet egy csomagot és odahamisítják az aláírásodat... na ezért aztán nem jár borravaló, akkor sem, ha hóban-fagyban vezet 10 órája a futár.
Fizetésért dolgozik, ahogy mindenki.
Pincérnek se adok, mert ő is fizetést kap.
Ha megvagyok elégedve az ellátással/ szolgáltatással, akkor legközelebb is odamegyek. Ha nem, akkor kerülöm.
A "hálapénz" is hidegen hagy.
Vagy kapjon minden dolgozó, vagy senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!