Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hol a lovagiassag es a balekse...

Hol a lovagiassag es a balekseg hatara? Konkret peldak erdekelnenek

Figyelt kérdés
2021. febr. 25. 10:50
1 2
 11/16 Mansour ***** válasza:
75%

#2:

Ez egy eltorzult értékrend. Valójában az a lovagias, aki érdek és viszonzás nélkül is az. Ha már vársz valamit a lovagiasságért cserébe, az pont a lovagiasság lényegét érvényteleníti.

A balekság meg szerintem ott kezdődik, amikor egy helyzetben érzed, hogy nem stimmel, amit teszel, tudod, hogy neked hátrányod származik belőle, a másik fél pedig tudatosan kihasznál, de mégsem tudsz nemet mondani. Szóval valakit rendszeresen pénzelni, vagy a kolléganőt rendszeresen fuvarozni, önmagában még nem balekság. Akkor az, ha érzed benne a kihasználás-motívumot, mégis csinálod.

2021. febr. 25. 13:30
 12/16 anonim válasza:

Nem tudom észrevetted-e, de az egész világ el van torzulva. Ki mondta neked, hogy a lovagiasságnak és a balekságnak nincs közös részhalmaza?!

2021. febr. 25. 18:29
 13/16 Mansour ***** válasza:
Szerintem nincs. Nem a világ eltorzult értékrendjének kell megfelelni.
2021. febr. 25. 19:44
 14/16 A kérdező kommentje:

Az nagyon jo valasz volt hogy egyszeri alkalommal segiteni lovagiassag, eltartani baleksag.

Kicsit olyan ez mintha etetnek az elszakadt haloju halaszt amig uj halot nem szo maganak

2021. febr. 26. 08:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Sztem ha valaki extra energiát fektet be, időt pazarol csak azért, hogy egy adott embernek segítsen, aki nem viszonozza vagy aki nem ismeri az illetőt, az balekság.

Pl. láttam ilyet, hogy a "niceguy" pasi azért futott el a metró peron egyik végéből a másikba, hogy egy db Zarás zacskó cipelésében felajánlja a segítségét egy plázacicának. Közben majdnem fellökött egy idős nénit. Na ez balekság, főleg hogy nagy valószínűséggel semmit nem fog jelenteni a csajnak, vagy megijed tőle.

Az is balekság, ha vki folyamatosan fuvaroz vkit, ajándékokat ad neki, folyamatosan ad neki rágót-cigit-kávékapszulát viszonzás nélkül.

Lovagiasság az, amikor pici erőbefektetéssel vki megkönnyíti másnak az életét - pluszpont, ha nemcsak olyan nőnek, akit szívesen megdugna. Pl. megtartja előtte az ajtót, segít felszedni az elejtett cuccait. Meg ha olyan nőnek kicsit többet segít, aki viszonozza.

2021. márc. 19. 23:22
 16/16 anonim válasza:

Könnyű kérdés. Lovagiasság az, ha valaki nem vélt haszon reményében segít valakinek. Ha segítek a néninek felvinni a lépcsőn a szatyrot, az lovagias.

Ha azonban valaki anyagi vagy szexuális cél érdekében cselekszik és nem kap érte semmit, az balekság. Ha tehát én ott kedveskednék állandóan egy csaj körül, aki az életben nem feküdne le velem, az balekság.

2021. márc. 20. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!