Hogy mondjam a szomszédoknak, hogy vegyék le a kakaót, mert van aki vasárnap is 6-tól dolgozik? ők olyan 25 körül lehetnek, én 19.
Először próbálj rájuk úgy hatni, hogy normális hangnemben beszélsz. magyarázd el nekik, hogy pihenni akarsz, mert te dolgozol reggeltől. ha dühöngsz nekik, nem fognak komolyan venni.
ha meg nem segít a szép szó, hívod a zsarukat.
nálunk van egy rendelet, hogy hangos zenével járó bulit be kell jelenteni előtte való nap a társasházban és hétköznap este tízig, hétvégén meg éjfélig be kell fejezni.
iszonyú bunkók amúgy a szomszédok, mi még a legvadabb egyetemista korszakunkban is 11-ig házibuliztunk, utána mentünk a diszkóba tovább...
Ha még nem tettétek meg, szólj át kedvesen, hogy x óra után vegyék le a hangerőt/kapcsolják ki, mert neked dolgoznod kell. Ha le sem szarnak, akkor jöhet az erélyesebb fellépés, majd a rendőrök kihívása csendháborításért-és imádkozz, hogy ne vmi fatökű jöjjön ki... nincs semmi bajom a rendőrökkel, csak nálunk is van egy család, akiknél egy időben minden péntek-szombat ilyen ereszdelahajam-buli volt, ahol a tetejébe vki mindig összeveszett a másikkal vhogy éjfél és három között, és persze ordítottak és sikítoztak olyan hangon, hogy én 10-14 évesen mindig felébredtem rá. Amióta a csaj meg a srác elköltözött (apuka-anyuka-fiú-lány felállás volt)-ja, srác csajának meg a barátnőjéért jöttek a szülei éjfélkor hétköznap néha, és mindig hozzánk ordibáltak fel, hogy a Margitka itt van-e, mert nem voltak hajlandóak megjegyezni, hogy a srác alattunk lakik-, azóta istenes a helyzet, bár épp múltkor volt vmi hasonló parti megint... és a rendőrök kb. semmit sem tettek.
Ja, és üzenőfalra kiírás sztem is jó ötlet.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!