Huszonéves nő vagyok. Ha tömegközlekedésben át akarom adni a helyem egy várandós FIATAL nőnek, hogyan tehetem azt udvariasan? Mit mondjak?
Figyelt kérdés
Úgy értem: idősebb embereknek simán azt mondom, hogy "Tessék leülni!" vagy "Le tetszik ülni?". De a kismamákkal valahogy zavarban vagyok, főleg ha velem egyidősek. Őket valamiért nem tudnám letegezni, de magázni is nagyon fura lenne.2010. aug. 12. 13:09
11/12 anonim válasza:
sztem nyugodtan tegezd le.ha már átadod neki helyed,nem fog beléd kötni,hogy miért nem magázod:-)
12/12 anonim válasza:
Én csak felállok és annyit mondok, hogy "tessék", ha távolabb van, akkor "elnézést", csak azért, hogy rám figyeljen. Leül?, vagy Üljön le!
Én is huszonéves nő vagyok, de nem tegezek le idegeneket, mert tiszteletlenségnek tartom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!