Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Melyik a helyes reakció ebben...

Melyik a helyes reakció ebben az esetben? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Egy ismerős, aki a közelemben lakik, a járvány előtt kb. évente kétszer-háromszor találkoztunk. Nagy rajongója különböző összeesküvés elméleteknek, ha ott vagyok ezekkel traktál. Fel is ajánlotta erőszakosan és kedvesen is hogy csatlakozzak, járjak el ilyen előadásokra. (covid előtt) Mit tennétek ilyen esetben? Megmondanátok hogy nem érdekel vagy kimenteni magatokat elfoglaltságra hivatkozva? Csak véleményekre vagyok kíváncsi. Meg, hogy nem sértődne meg-e az első válaszon...

2020. dec. 8. 12:10
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igen, ez kézenfekvő! Viszont ezen gondolkodtam, hogy mint nagyszájú nő, több órás szájtépés lehet ebből, hogy milyen nagy hibát követek el. Szerintetek jobb, ha kimentem magam elfoglaltság miatt, de majd legközelebb megyek (amiből nem lesz semmi)? Nem udvariasabb?
2020. dec. 10. 10:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem.

Én konkrétan megmondanám neki, és ha elkezd szájat tépni, akkor leállítanám azzal, hogy köszönöm, én ebből nem kérek. Ha erősködik, akkor menjen az igazgatóhoz.

2020. dec. 10. 10:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem, jobb az őszinteség és korrektebb dolog megmondani, hogy te ebben nem hiszel, ezért nem veszel részt ilyen előadáson, meg lehet ezt tenni kedvesen is, és meg fogja érteni.

Mondhatod azt is akár, hogy Jehova Tanúi is mennyire hívnak, de oda sem mész, ha nem tudsz valamiben hinni, akkor nem akarsz senkit sem becsapni.

2020. dec. 10. 10:12
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm meggondolom. Meg gondolom nem működik örökre hogy 'nagyon elfoglalt vagyok/van már programom, de majd-majd legközelebb (haha)'. Tudom, hogy ez hazugság, de udvariasságból.
2020. dec. 10. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!