Ilyenkor mit illik? Mit csinálnátok?
Ha köszönök valakinek és ő nem vesz észre mert mással beszél? Bevallom kicsit rosszul esik.
A másik kérdésem: Ha megyek ki egy épületből és szembejön velem egy olyan személy akivel még nem találkoztam, akkor köszönhetek viszláttal?
Elöre is köszönöm.
1. ha nem akarsz vele beszélni, csak köszönni, akkor így jártál, menj tovább békével
2. szerintem igen
1) Semmit, tudomásul veszem, hogy 16 bites és nem jutott el hozzá a köszönésem
2) Rendszerint így köszöntek nekünk munkaidő végeztével az előző munkahelyemen az azon a területen dolgozók (csak másik cég), pedig mi nem is láttuk őket aznap. Furán jött ki, nekem a jónapot volt a számon, ő meg megelőzött egy viszláttal. Érdekes :D
Altalaban nem szoktak nagy hangon koszonni valakinek, aki massal beszel.Egy, azert mert ha epp o beszel, megzavarod gondolat menetet, belevagsz a szavaba, ketto, ha a masik beszel, akinek te koszonsz, annak el kell venni figyelmet a masikrol, hogy neked koszonhessen. A masik szavaba is belevagsz. Ilyenkor, egy fejbolintas, kis integetes, vagy csondes hello/ jo napot is eleg. Es soha nem ertodunk meg, ha nem kapjuk vissza a koszontest. Akkor sertodj meg, ha ketten vagytok es nem koszon vissza, vagy nem beszel hozzad.
Nem, mindegy hogy te vagy a masik ember ki vagy belepsz egy epuletbe, mindig udvozlessel koszonunk, (tulajdonkeppen egy koszones az udvozlet) nem bucsuzassal. Miert? Akkor latjatok meg egymast, az a pillanat szamit, nem a hogy utana te vagy a masik mit cselekszik, merre megy.
1. szerintem akkor lehet, hogy nem hallott meg, de ne köszöngess aztán neki...az elég érdekesen jön úgy ki... :D ha pedig később kérdezi, hogy miért nem köszöntél mond meg neki, hogy köszöntél, csak éppen nem vette észre.
2. szerintem inkább jó napot-tal illik köszönni. képzeld magad annak az illetőnek a helyébe. épp egy épületbe tartassz és kijön valaki és azt mondja viszlát. uhh nekem ez kicsit fura. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!