Egy férfi meghívott egy rendezvényre, a jegyeket is megvette, utólag viszont kifizettetné velem a részem. Etikus ez? Fizessek? 32/N
Fiatal nő vagyok. Nemrég elhívott egy férfi ismerősöm egy rendezvényre (amire magamtól nem mentem volna el, és nem üzleti jellegű volt), mondván, szeretne meglepni, nem bánom meg, ha elmegyek. Mondta, hogy már meg is vette a jegyeket. (Ez is furcsa, mert mi lett volna, ha nemet mondok?) A meglepetés alatt viszont úgy tűnik, mindketten mást értettünk. Valójában össze akart ott ismertetni egy üzleti partnerével, hátha engem is be tudnak szervezni. Nagyon kínos volt... Aztán a rendezvény után pár nappal jelentkezett, hogy legyek szíves, fizessem ki a jegy árát. Megalázónak éreztem és érzem most is az egész helyzetet.
Kifizessem azért neki a pénzt? Hivatkozhatok arra, hogy ő hívott meg, és köszönöm az ajándék jegyet? Egyáltalán illik ilyet kérni egy meghívás után? Legközelebbi hasonló helyzetben, meghívásnál, kérdezzek esetleg rá előre, ki állja a belépőt vagy ami fizetni való felmerül a közös program során? Ha olyan a partner, akár meg is sérthetem a kérdéssel, és kudarcba fullad a program, mielőtt elkezdődne. Hogyan lehet finoman, elegánsan megoldani az ilyen helyzeteket?
Ó, és azért röviden jelezni fogom neki a dolgot.
Köszönöm :)
Esetleg ha nem nagy kérés, szivesen vesszük ha elmondod hogyan végződik majd ha közlöd vele a döntésedet.
Biztos hogy néhány közös ismerősnél elszólnám magam a történtekről, tudják őkis mire számithatnak az illetőnél egy meghívás alkalmával.
Jajj nem nem. Senkire nem ismertem rá a történetedben.
Ha így lenne, akkor ismernélek téged. Akkor biztos hogy privit írtam volna.
Nagyon félreértettem :) Akkor úgy gondoltad, hogy ha a helyemben lennél, elszórnád az infókat az ismerősök körében. Így már értem!
Efelől nyugodt lehetsz, nem fogom magamban tartani. Néhányan már tudják is. Az infó meg menni fog a maga útján tovább. Nem kibeszélés, nem pletyka, inkább szociális infó.
Igen, pont erre gondoltam .
Egy rugó mozgatja gondolatainkat.
És fizettél neki?
Hagynám hogy elbukja!
Nem lehetett nagy összeg 5-15e között.
Bár a nagyság mindenkinél más mérce szerint méretik.
Demivel, párt akart neked szerezni, egyedülálló lehetsz. Akkor nem gondolom hogy ezt az összeget szivesen kiadod kezedből.
Bocsi hogy ennyire kitértem a személyes anyagi részére.
Egyhangúlag adtátok a visszajelzéseket, hogy nem korrekt, ha utólag behajtja az árát. Bennem is ezt súgta valami, de valami más meg nem hagyott nyugodni. Kifizetem inkább, mert nekem így nyugodt a lelkiismeretem, szóval magam miatt, nem miatta. Tényleg nem volt "olyan nagy" összeg, 10ezer alatti, de lévén, hogy önszántamból nem fizettem volna be rá... Meg nem is az összeg a lényeg itt, hanem a bánásmód.
Nem, nem párt akart nekem szerezni, vagy legalábbis nem mondta, hogy ez lett volna a meglepi. Én sem ilyen reményekkel mentem el. Számára biztos valami nagy lehetőség volt ez az üzleti kapcsolat, és gondolta, ha neki ekkora öröm, másnak is az lesz :D Hát ez van.
Egyébként tényleg csak az etikett-részét szerettem volna megérdeklődni.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!