Miért nem fogasztassz alkoholt?
A kérdés magáért beszél.
Én nem iszok alkoholt már egy jó ideje, vannak családi okai is, de nagyrészt azért, mert nagyon mocskosnak érzem magam tőle, másnap olyan sz.rul vagyok, hogy az egész napom rámegy a vergődésre... Annyira meg nem szeretek semmilyen alkoholt, hogy csak az ízéért igyam, akkor inkább iszok egy finom limonádét vagy télen teát. 19/L
Senkit nem ismerek a környezetemben hasonló nézetekkel, úgyhogy remélem ide sok "antialkoholista" ír majd, és felderül a kedvem, hogy nem vagyok egyedül.
Ja, és kort, nemet is írjatok.
Ên sem iszom alkoholt. Nem régen jöttem rá, hogy valószínűleg azért, mert mindig is féltem a függőségektől, olyan értelemben, hogy pl az is zavarna, ha csak úgy tudnék felkelni reggel, ha kávézom.
Így ösztönösen kerültem az alkoholt is, így aztán nem is szerettem meg. Kóstoltam már több dolgot is, de csak olyan szinten érdekel, hogy milyen íze van, miben más mondjuk kétféle pezsgő. Életemben összeadva kb 2 korsó sört, 1üveg pezsgőt, 1 palack bort, meg 1 dl töményet fogyasztottam el.
F. 44
Mert "szerencsére" nem okoz különösebb jó érzést. Van, hogy vigyorgok tőle, de teljesen letompít, csak nézek ki a fejemből, aztán elálmosodom. Ezért nagyon ritka, hogy "rendes" alkoholt igyak, nagyjából évente egyszer valami összejövetelen. Amúgy esetleg egy pohár bort vagy sört pár havonta, vagy nagy melegben a hűtőből kivett sört üdítővel keverve.
Apám alkoholista volt, ameddig nem lett nagyon beteg, láttam, mit művel részegen, vigyorgó részegből hogy lett kötözködő részeg, ez is oka volt, hogy nem fogtam neki soha komolyabban az ivásnak.
49 F
Van egy barátnőm, aki soha nem iszik, és soha nem ivott. Mármint, egyszer megkóstolt valami epres cidert, de úgy kanálnyit, szóval az nem számít. Ő azért, mert nem szereti az ízét az italoknak.
Én fogyasztok, de mértékkel. Inkább azért, mert vagy valami alkalom van, vagy azért, mert maga az ital különleges, például kézműves sör vagy egy külföldi ország nemzeti itala.
Azt nem lehet kijelenti, hogy nem iszok, de idén például még egyszer sem fogyasztottam alkoholt. Tavaly is csak 2-3 alkalommal. Ezek legtöbbször koncertek, fesztiválok. És akkor sem leszek részeg.
Nincs egy kimondott oka. Több dologból tevődik össze.
Az egyik, hogy szeretek kajálni és sűrűn hanyagolni az edzést. És sokat stresszelek. Emellett semmi szükségem egyéb kockázati faktorokra, mint a pia és a cigi, meg az energiaitalok stb.
A másik inkább lelki eredetű. A környezetemben látom és láttam eleget, hogy mit hoz felszínre a pia, hogy torzulnak el személyiségek. Egy alkoholista nemzet vagyunk. Egy társaság nem tud pia nélkül összeülni egymással... Abszurd. Ez engem taszít.
1. Nem érzem jól magam az alkoholfogyasztástól, illetve nem attól érzem jól magam, nincs rá szükségem alkoholra ahhoz, hogy élvezzek egy programot.
2. Sok alkoholos italnak egyáltalán nem szeretem az ízét, egyenes undorítónak érzem.
3. Sokszor vezetek.
4. Szoktam azért inni, de csak ritkán, keveset és kizárólag egy bizonyos minőségi szintet megütő italokat (azért nem a legdrágább különlegességekre kell gondolni, csak nem a legalja italokra), és olyat, amilyet szeretek.
Mert egészségtelen. Pont. Anno fiatal felnőttként kipróbáltam egy időre, van ilyen, tapasztalat, annyi volt. Eleinte jól esett, hogy feloldott, de mivel én eléggé tudatos ember vagyok, semmi értelmét nem láttam egy idő után annak, hogy józan próbálok maradni, alkoholmámor közepette, mert ez önellentmondás. És amikor fontosabbá kezdett válni az egészségem, akkor már legalább két érv volt arra, hogy avval a relatíve enyhe alkoholfogyasztással is felhagyjak. Húsz éve egyáltalán nem iszom, és ennyivel is jobb az életem.
Ennyivel kevesebb méreganyag. Eleve amilyen mérget csak tudok mellőzni, mellőzöm. Nincs káros szenvedélyem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!