Miért nem fogasztassz alkoholt?
A kérdés magáért beszél.
Én nem iszok alkoholt már egy jó ideje, vannak családi okai is, de nagyrészt azért, mert nagyon mocskosnak érzem magam tőle, másnap olyan sz.rul vagyok, hogy az egész napom rámegy a vergődésre... Annyira meg nem szeretek semmilyen alkoholt, hogy csak az ízéért igyam, akkor inkább iszok egy finom limonádét vagy télen teát. 19/L
Senkit nem ismerek a környezetemben hasonló nézetekkel, úgyhogy remélem ide sok "antialkoholista" ír majd, és felderül a kedvem, hogy nem vagyok egyedül.
Ja, és kort, nemet is írjatok.
...mer' má' nincs itthon semmi... kikelni az ágyból meg túl másnapos vagyok...
:D
A barátom egyáltalán nem fogyaszt alkoholt,soha nem ivott még és nem is szeretne. Amikbe belekóstolt egyik sem ízlett neki,nem szereti az alkohol ízét,a részegség is taszítja.
Én néha megiszok egy-egy sört, ha valahova beülünk akkor koktélt, esetleg egy kis pohár whiskyt vagy vodkát baráti társasággal. Évente kb 3-4 alkalommal fordul ez elő, de igazán részeg soha nem voltam még alkoholtól. Szerintem nemtől függetlenül "csúnya" ha valaki részeg, plusz tudom, hogy nagyon kiszolgáltatottnak érezném magam részegen, ezt nyilván nem szeretném.
(22 évesek vagyunk mindketten)
Az túlzás, hogy nem fogyasztok alkoholt. 1, nagyon maximum 2 pohárral vagyok hajlandó meginni. De inkább kerülöm az alkoholos programokat, ha tehetem.
Ittam már eleget. 25 éves vagyok, már nincs az az érzés, mint mondjuk 17 évesen, hogy "jaj de izgi megyünk alkoholt inni". Egy funkcionális felnőttnek szerintem nem az a nagy élmény, hogy 1-2 korsó sörnél még fel van dobva a beszélgetés hangulata, utána elveszíti a beszélgetés fonalát, aztán alig tud járni, aztán másnap meg szenved, de közben örül a fejének, hogy de vicces volt a buszmegállóban hányni hajnalban.
Egyébként rossznak tartom, hogy mi vagyunk Európában az egyik legalkoholistább ország (és mellesleg az egyik legdohányosabb, és az egyik legelhízottabb, stb.) mégis ekkora kultusza van az alkoholnak. Most sarkítok természetesen, de vegyünk teljesen ellentétes típusú magyarokat: Egy népnemzeti boomernek alap, hogy a bor, a kerítésszaggató pálinka és a Csíki Sör fogyasztása hazafias kötelesség. Egy urbánus fiatal az Instagramról szintén ugyanúgy fogja szeretni az alkoholt, csak mondjuk valami fantázianévvel bíró koktélt iszik vagy kézműves sört.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!