Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Amikor valaki kedvesen felaján...

Amikor valaki kedvesen felajánlja nekem a tegeződést, mondhatok olyat neki, hogy "bocsánat, de én nem szeretnék Önnel tegeződni"?

Figyelt kérdés
A hangsúly azon van, hogy ő kedves hozzám, nem is sejti, hogy ő nem szimpatikus nekem, ha meglátom, már lebiggyed a szám széle. Ő meg mindig örül, amikor találkozunk, nem gondolja, hogy nem bírom a búráját.

2020. jún. 14. 11:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként fel is mondhatsz.
2020. jún. 14. 20:28
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
Vagy annyit nem ér az ex?
2020. jún. 14. 20:29
 13/19 anonim ***** válasza:
84%
Ne aggódj, ha ezt mondod neki ,az tuti hogy nemcsak hogy magázni fog, de elfelejtheted a sok szépet is,amit mondott :D Mert fog csúnyát is mondani.
2020. jún. 15. 00:31
 14/19 anonim ***** válasza:
79%
Na igen, utána már te sem fogod annyira kedvesnek találni őt. :D
2020. jún. 15. 06:43
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Kedves Kérdező! Ezek szerint nálad a magázás az ellenszenv jele (is)? Egy másik kérdésben éppen a motivációkat keresem, hogy miért várják el egyesek másoktól a magázást. https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__1054..
2020. jún. 15. 08:42
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Kimondom, hogy: "Bocs, de ez nekem nehezen megy, majd idővel alakul", és a végén mégis rááll az ember. Én így vagyok vele.
2020. jún. 24. 21:50
 17/19 anonim ***** válasza:
71%

A tegeződés munkahelyen nem a bratyi jele. Vannak helyzetek, amikor gyors utasításokat kell adni. Pl. "Vigyázz!" és nem "Kérem, tessék szíves lenni vigyázni!"

Amúgy jó vicc a kérdező érvelése, utáljuk csak a főnököt, mert ő nem az előző... 😀😂

2020. jún. 28. 13:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg szakértőtől, nagyon szívesen válaszol az e-mailekre:

gprotokoll@gprotokoll.hu

[link]

2020. jún. 30. 21:04
 19/19 anonim válasza:
71%

Én azért nem merek tegeződni senkivel, mert a szüleim vasszigorúak voltak. Például megengedték, hoyg tegezzem, otthon meg elkaptak. Meg odament utólag megkérdezni, tényleg tegezhetem-e... Korombelieket, gyerekejet gond nélkül lefegezem, de bennem a brutális szülői szigor miatt nagyon dutva gátlás alakult ki. Kb. kisgyerekként a 15 évest is csókolomnak hívatták, és még 18 felett is megy, na köszöntél, biztos nem köszöntél, szégyenbe hoztál... De olyan is volt, hogy köszöntem valakinek, hogy "jónaoot, hello", aztán másnao elkapott, meg bement anyám munkahelyérem, ert legegeztem, mikor az a lányának szólt...

Még 23 évesen is duzzognak, ha valaki megengedi, higy tegezzem, éppen ezért hiába kéri, én nem vagyok rá képes. Ez volt a régi munkahelyemen ism... Nem voltam rá képes, ha az az illető idősebb! Nyilván az udvariassági formákat tudom.

Azon is hetekig balhéztak, hogy a volt ofőm banketton megengedte, hogy mindenki tegezze, meg inni kellett vele.

Belém olyan szinten beleverték, hogy már magamtól is tartózkodó vagyok.

2020. júl. 7. 02:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!