Hogyan szólítjátok a gyermeketek pedagógusát? Ti is néninek/bácsinak, vagy a keresztnevén?
Nem szólítok tanítót tanárnak, csak azért, hogy pitizzek neki. :)
Már az oviban kiéreztem, hogy az ovónők erőltették a gyerekkel, de még a szülőkkel is a "tanító néni" megszólítást, amikor ő ovónénik és nem tanítók.
A közoktatásban többek között vannak ovónők, tanítók és tanárok is, butaság lenne keverni őket.
Felső tagozaton és középsuliban természetes a részemről a "tanárnő", ill. "tanár úr" megszólítás.
Alsó tagozaton, negyvenes éveimben járó szülőként kissé furcsálom egy jóval fiatalabb tanítót "néninek" szólítani. A gyerekemnek néni, bácsi, de nekem nem.
Engem is a keresztnevemen szólít, pedig megtehetné, hogy "szülőnek", vagy "anyukának" szólít.
Attól függ, hány éves, és tegeződik-e.
Aki tegeződik, azt én a keresztnevén szólítom. Van, aki őket is nénizi, de szerintem ez elég béna, főleg, hogy általában velünk egy korú vagy fiatalabb emberekről van szó.
Magázódni inkább az idősebb pedagógusok szoktak nálunk, őket mindenki nénizi, de nekem ez az ő esetükben nem esik nehezemre.
Teljesen egyetértek veled. Az idősödő pedagógusokat én is nénizem, de aki az én korsztályom, vagy jóval fiatalabb, borzalmasan kínos néniznem.
Ezek szerint ez a szitu nem csak engem zavar. :)
"Engem is a keresztnevemen szólít, pedig megtehetné, hogy "szülőnek", vagy "anyukának" szólít."
Hát akkor meg is van a megoldás: ahogy ő szólít, te is úgy szólítsd őt.
De szülő ne kezdje, ne kezdeményezze a tegeződést, a keresztnéven szólítást, az nem illendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!