Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lehet lányokat srácoknak/skaco...

Lehet lányokat srácoknak/skacoknak hívni?

Figyelt kérdés
Amerikában teljesen megszokott, hogy bárkit meg lehet szólítani úgy hogy "Hey guys!", de nálunk szokták az emberek mondjuk kislányoknak mondani, hogy "Hé srácok!"?
2010. júl. 23. 01:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én szoktam úgy használni, hogy vegyes társaságra. Nem is tudok rá jobb szót. A gyerekek is jó, de nekem a skacok sokkal jobb. Sajnos a párom ki nem állhatja ezt a szót, mivel szerinte utoljára a 70es években használták az ő szülei :D Nem tudom...én ma is sokszor hallom.

13:21 egy antiszemita gyökér. Üzenem neki, hogy a csaj szó pedig cigány eredetű (holott nem is számít olyan közönségesnek, mint a csávó vagy a séró...)most biztos szembeköpi magát, hiszen biztos gyűlöli a cigányokat is. Én se vagyok a legjobb barátjuk, de ez totál nevetséges, hogy ne használjunk olyan - a magyarba már évtizedekkel ezelőtt beépült szavakat, amik nem magyar eredetűek vagy neadjisten, olyan néptől származnak, amelyet a legtöbben lenéznek. Ráadásul a csaj szón kívül hihetetlenül sok cigány és zsidó szavunk van még, amiről nem is gondolnánk, hogy az. :D

2010. júl. 27. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!