3-4 évvel idősebb magán (! ) plasztikai sebésznek nőként felajánlhatom a tegeződést?
Nem ajánlhatod fel, amíg beteg-orvos kapcsolat van köztetek. Ha együtt nyaraltok Madeirán, akkor esetleg, de én magam akkor sem ajánlanám fel. Viszont ha a szülői értekezleten találkoztok, mint szülők, akkor szabad a vásár.
Jó lenne belátni, hogy ez nem olyan, mint a Facebook-barátok számának szaporítása vagy a fiúgyermekek húsvéti piros tojás gyűjtése - a tegeződéshez nem elég az, hogy "már 3x találkoztunk", mert a tegeződés feltételez egy melegebb, bizalmasabb viszonyt. Ha az megvan, akkor a tegeződés már jön magától.
„a tegeződéshez nem elég az, hogy "már 3x találkoztunk", mert a tegeződés feltételez egy melegebb, bizalmasabb viszonyt.”
Hagyjuk már ezt a modoroskodást. Nyilván minden más helyzetben tegeződnének. Ahogy előttem is írták, ha az első találkozó a kondiban történik most tegeződnének.
>> ha az első találkozó a kondiban történik most tegeződnének
Az nem is annyira biztos... Pl. ha én sebész lennék és a kondiban ezzel áll elém egy 140 cm-es csámpás csaj, akkor bizonyára azt felelném, hogy: Ne haragudjon, inkább ne tegeződjünk. Még csak az kellene, hogy a tömött buszmegállóban harsány "Szervusz Gergely" felkiáltással üdvözöljön... mert aki itt ezt kérdi (lásd a címet), az azt sem tudja, hogy hogyan viselkedjen és éljen a lehetőséggel.
Ez most egy olyan patthelyzet, amikor egyik fél sem meri kezdeményezni a tegeződést, mert úgy látja, hogy nem volna illendő. Ilyenkor vagy maradnak a felek a magázódásnál, ami -- ahogy írod is -- furcsa és kellemetlen köztetek. Vagy valamelyik fél megtöri a tartózkodást és lép. Ilyenkor tompítani lehet a dolgot úgy, hogy kérdésként fogalmazod meg: nem venné-e sértésnek, ha tegeződnétek? Ez olyankor kérdezd, amikor van nem kell rögtön döntenie, hanem van ideje gondolkozni, pl. épp elköszöntök egymástól. Legközelebbi alkalomra meglesz a válasz.
Szerintem neked, a nőnek kellene ezt kezdeményezni. Azért is, mert a magánorvos-beteg kapcsolat valamennyire szolgáltató-vevő kapcsolat is és abban a vevőé a kezdeményezés joga. Így két érv szól amellett, hogy kezdeményezd, míg csak az orvos-beteg kapcsolat áll az ő oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!