Tényleg b*zis köszönés lenne? Vagy csak a többiek megítélése a rossz?
Sziasztok!
Szóóóval,mostanában eléggé rászoktam a szia köszönésre.Eddig általában cső,csá,csőcső,csácsá-t használtam,de itt ott olvastam ezekről a köszönésekről..és mindenki azt mondta,hogy sokkal szebb a szia,helló esetleg szevasz.Problémám ott kezdődik,hogy már egyik barátom megszólt érte,hogy b*uzi lettem-e?Mert a minimum a cső...
12/F
A környezetemben fellelhető, hímnemű emberi lények csával köszönnek egymásnak. A lányoknak változó, de a "legdurvább" a csá, aztán szoktak hellóval, és van egyvalaki, egy sunyi dög, az sziával köszön XD
Különben a szevasz teljesen megfelelő fiúk között, bár nekem az egyik barátnőm szokott gyakran így köszönni, meg úgy is, hogy szasz, meg úgy is, hogy szerbusz, na de ez már más téma :D...
Szia=Lányoknak
Hello=Lányoknak és fiúknak is
Legalábbis nálam.A cső/csá pedig elég paraszt köszönések :D
Szia=See ya (vö: see you) Ebből fakad és a nyelvtől eléggé idegen. Nem mondom, hogy a "helló" nem, de már szinte minden nyelvben meggyökeresedett.
Ahogy azzal is kevesen vannak tisztában, hogy a "csá", "cső" és társai az olasz "ciao"-ból származik, eltorzítva.
A "szervusz" az latin eredetű szó, és a szolga mondta anno az urának, a nemesnek, amit magyarra az "alázatos szolgája (vagyok én önnek)" formulával fordítottak. Ebből lett a rövidebb "alászolgája", de már rendesen kiment a divatból.
Mondjatok egy épkézláb magyar köszönést! Talán a "pá", de azt kizárólag elköszönéskor használjuk.
Na, lehet agyalni.
tipikus 12 éves nagymenő a te barátod...haverod...
én lány vagyok (15) és engem zavar(na) ha egy fiú úgy köszön(ne),hogy csőő meg ilyenek...azért ezt nem illik egy lánnyal szemben...
de ti..haverok vagytok meg minden ott ez a menő..na mindegy.
Egyáltalán nem b*zis:)
"Csáó" végtelenül közvetlen, laza, stílusos akárkinek köszönhetsz így aki ismer téged.
A lekezelő köszönés a szevasz, cső,
| Csókolom férfinak, helyes: Jó napot, Tiszteletem!
| Jó napot kívánok nőnek, helyes > Kezét - csókolom, csókolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!