Munkáltató kötelezhet-e arra hogy kollegám privát mobilszámát kiadjam neki mert nem tudja másképp elérni?
Kollega betegállományban van a főnök fel akarta hívni de nem tudja a mobilszámát. Csak a vezetékest ismeri de az meg nem felel, csak csöng.
És arra akart engem kötelezni hogy én adjam meg a kollega privát mobilszámát neki, mert tudja hogy én jóban vagyok vele és biztos tudom a számát. Tényleg tudom, de nem hatalmazott fel arra hogy másnak megadjam , ő ezt velem megosztotta, de nem azzal hogy fűnek fának megadjam. Ő nem adta meg a főnöknek számát nyilván ennek oka volt én meg nem adom engedély nélkül tovább más számát.
De a főnök szemében én ezzel a patás ördög lettem és kirúgással fenyeget mert nem adtam meg.
Mit lépnétek?
Mit akarhatnak tőle? Pl. keresnek egy db. iratot, vagy munkadarabot, meg akarják kérdezni tőle, hova tette, mi lett vele... akármit, az élet nem áll meg, ha valaki beteg lesz, más valaki majd csinálja tovább, de azzal kapcsolatban felmerülhetnek, sőt fel is szoktak merülni kérdések... ezeket meg szokták beszélni. Nem a te dolgod, ne rugózz rajta, szállj ki az egészből, intézzék el egymás között.
Ha mindenkinek rajtam keresztül intézné ügyes-bajos dolgait, akiknek ismerem a maszek teló-számát... röhej. Mondd meg mindkettőnek, hagyjanak téged békén, és ennyi.
Szólsz a kollégának hogy vegye fel a fixet. Bár furcsállom hogy nincs mobil elerhetoseg megadva alapból.
Nalunk is sokszor van hogy fel hívunk valakit hogy hova tett egy papírt, vagy kinél van x dolog.
„Bár furcsállom hogy nincs mobil elerhetoseg megadva alapból.“
Oka van annak is... régebben volt de elege lett az állandó csörgésből munkaidőn kívül még hétvégén is, így a számát megváltoztatta az újat meg nem adta meg.
Ja és jelzem én is ezen a határon vagyok. Lehet én is számot váltok az új szám meg titkos és nyasgem. Küldjenek postagalambot. Nekem is elegem van hogy néha még vasárnap is csörög mert valami olyan szuperfontos dolog van ami nem ér rá hétfőn 8-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!