Most vagyok 11. -es, és táncolni fogok egy végzős fiúval a szalagavatóján, ilyenkor neki illik fizetni mennyasszonyi ruhát?
Nem tehetik kötelezővé
Én pont a méregdrága ruhák miatt (amit a többség kiválasztot az ráadásul egyenesen hányadék volt - sárga ing basszus)...
Na szóval én életemben nem voltam szalagavatón ( a sajátomon se!) sőt, még az érettségi ballagásomat is kihagytam. Tanévnyitó/ -záró, és egyéb marhaságokra sem mentem, baromság az egész
Az iskola meg nem kötelezheti a tanulókat különféle pénzösszegek kiadására. Ha mindent tanuló maga fizet, akkor mire szedik az "osztálypénzt"?
Én ugyan nem voltam aktívan részese ilyen táncos eseménynek, ezért kívülről nézve a következő képen látom a dolgot:
Szerintem ez egyedi megegyezés kérdése, hogy ki kinek tesz szívességet és ki milyen költséget vállal.
Lehet, hogy egy lány szívességet tesz a fiúknak azzal, hogy partnerként beszáll egy táncos produkcióba. De az is lehet, hogy úgy tekint az eseményre, mint pl. egy jelmezbáli szereplésre, ahol neki kell fizetni a jelmez kölcsönzéséért, ha szerepelni szeretne.
Szóval az mindig attól függ.....
Egyébként se nem a fiú, se nem a leány, aki fizet, azon egyszerű ok miatt, hogy nincs jövedelme, mivel még csak tanuló. A szülő az, aki fizet, már ha van miből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!